Sevilja srušila Real, Žigić srušio svoje

Izvor: Blic, 05.Okt.2009, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sevilja srušila Real, Žigić srušio "svoje"

Real je doživeo prvi poraz u sezoni, a Sevilja je rezultatom 2:1 u derbiju 6. kola Primere poslala jasnu poruku svima da je ona jedina ekipa koja može da se meri sa Barsom i Madriđanima.

Početak susreta na "Sančes Pichuanu", do sada najvećeg meča u La Ligi 09/10, pripao je Sevilji. "Crveno-beli" nisu davali mnogo prostora Realu, a Kasiljas je nekoliko puta morao da reaguje kako bi sačuvao svoju mrežu. Doduše, sve do isteka pola sata igre nije imao preterano ozbiljnog posla. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << U 34. nije mogao ništa - Peroti i Navaro su odigrali po desnoj strani, a Hezus Navas je dobro reagovao na centaršut - 1:0! "San Iker" je bio besan na svoju odbranu i u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je nekako uspeo da spreči Renata da udvostruči prednost svoje ekipe. Ubrzo po dolasku sa odmora pokajnik Pepe je čak i izjednačio, posle Gutijevog centaršuta, što je potpuno utišalo publiku i najavilo žestoku borbu do samog kraja.

Ona je potpuno zasluženo pripala Sevilji, a ono što nije uspeo u prvom Renato je uspeo u 65. minutu drugog poluvremena - neometan je poslao glavom loptu u mrežu za 2:1. "Kraljevi" nisu imali snage da se ponovo vraćaju u meč protiv odličnih domaćina, pa su morali da se pomire sa svojim prvim porazom u sezoni i sa time da ponovo gledaju Barsu u leđa.

Ranije danas, u delu programa koji je bio uvertira pred veliki derbi, fudbaleri Hereza su na meču protiv Malage postigli svoj prvi gol ikada u Primeri, što im je bilo dovoljno i za prvi bod. Viljareal je ponovo razočarao, a Valensija je sa 1:0 savladala Rasing Santander.

Meč na Sardineru je očekivano počeo bez Nikole Žigića, koji za razliku od dve epizode u Rasingu, u Valensiji još nema mesto u prvoj postavi. Međutim, baš on je bio junak "čeza" i čovek koji je večeras rastužio navijače koji su ga svojevremeno slavili kao heroja.

Reprezentativac Srbije je ušao u igru u 56. minutu umesto povređenog Davida Vilje, a samo četiri minuta kasnije je iskoristio veliku grešku odbrane Rasinga i zatresao mrežu. Žigić je presekao povratni pas i smireno prevario golmana Tonja, posle čega džentlmenski nije želeo da proslavlja svoj drugi gol ove nedelje.

Nešto ranije mnogo veću radost na terenu i na tribinama izazvao je Armenteros, koji je na startu drugog poluvremena postao strelac prvog pogotka za Herez u španskoj eliti. To nije bilo dovoljno za pobedu, jer je remi Malagi doneo Obina u finišu meča - 1:1.

Nigerijac, koji je do kraja uspeo da zaradi i crveni karton, zaslužan je za to što Viljareal nije poslednja ekipa u Primeri. "Žuta podmornica" nastavlja sa svojim blamažama, a večeras je barem izbegla poraz - na El Madrigalu je Espanjol odigrao 0:0 i odneo bod posle igre sa igračem manje od 14. minuta!

Primera, 6. kolo:

Hetafe - Osasuna 2:1


(Diaz 55, Leon 76 - Aranda 62)

Sporting - Majorka 4:1

(Moran 58, Las Kuevas 64, 69, Bilić 82 - Marti 12p)

Valjadolid - Atletik Bilbao 2:2

(Kosta 60, Nivaldo 75 - Suaseta 10, Muniain 77)

Viljareal - Espanjol 0:0

Herez - Malaga 1:1


(Armenteros 46 - Obina 83)

Rasing Santander - Valensija 0:1

(Žigić 60)

Sevilja - Real 21 00

Subota:

Tenerife - Deportivo La 0:1

Barselona - Almerija 1:0 (1:0)

Atletiko Madrid - Saragosa 2:1

Tabela: Barselona 18, Real 15, Sevilja 15, Deportivo 12,Valensija 11, Majorka 10, Atletik Bilbao 10, Hetafe 9, Sporting 8, Espanjol 8, Saragosa 7, Osasuna 7, Almerija 6, Atletiko Madrid 6, Tenerife 6, Rasing 5, Valjadolid 5, Malaga 4, Viljareal 3, Herez 2.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.