Sevilja nastavlja borbu za titulu

Izvor: B92, 20.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sevilja nastavlja borbu za titulu



Fudbaleri Sevilje nastavljaju borbu za titulu u Španiji. Oni su na gostovanju Deportivu u La Korunji uspeli da se vrate posle gola minusa, i da preokrenu rezultat na 2:1. U ostalim utakmicama 35. kola Primere, odigranim u nedelju po podne, Sosijedad se pobedom nad Seltom 3:1 još više primakao opstanku u ligi, Viljareal je pobedom nad Santanderom od 2:1 ostao u trci za Kup UEFA, a isto je uradio i Hetafe ubedljivom pobedom nad umornim Espanjolom u Barseloni - 5:1.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ekipa Huande Ramosa nastavlja sa sjajnim rezultatima. Sevilja je uspela da, nakon velikog pražnjenja u finalu Kupa UEFA tokom nedelje, pobedi na teškom gostovanju u La Korunji.

Mareska, Kanute i Alveš su u prvom poluvremenu propustili dobre prilike da Sevilji donesu prednost, pa je na poluvremenu ostalo 0:0.

Luis Fabijano je u 67. minutu propustio odličnu priliku nakon dodavanja Kanutea, a Deportivo je to kaznio u 74. minutu, kada je Bodipo doveo domaćina do prednosti. Sevilja se čak ni tada nije predala, i do poravnanja je stigla samo tri minuta kasnije. Duda je izveo slobodan udarac sa leve strane, a Renato je glavom postigao gol.

Sevilja je preokret kompletirala u 84. minutu, kada je Fredi Kanute kaznio lošu odbranu Deportiva i doneo veliko slavlje svojoj ekipi. Sevilja je tako, bar nakratko, prestigla Real i Barselonu, koji svoje mečeve igraju u večernjim terminima.

Ekipa našeg Darka Kovačevića je, u direktnom duelu za opstanak sa Seltom, pobedila. Gosti iz Viga su poveli u 20. minutu, gol je postigao Gustavo Lopes, a taj rezultat je bio na snazi i na poluvremenu.

Domaćin drugi deo počinje furiozno. Prvo je u 47. minutu Darko Kovačević izjednačio, a samo tri minuta kasnije već je bilo 2:1 za Sosijedad, golom Brazilca Savija. Selta je tokom ove utkmice bila bolja ekipa, ali tu nadmoć nije znala da realizuja, pa je primila i treći gol u 76. minutu, kada je Lopes Rekarte bio uspešniji od čuvara mreže Selte Estebana.

Sosijedad je 18. sa 33 boda, jednim manje od Bilbaa, koji je u sigurnoj zoni, dok je Selta ispod Sosijedada sa 30 bodova.

„Žuta podmornica" nastavlja borbu za Kup UEFA. Oni su ovoga puta savladali ekipu Nikole Žigića, koji je igrao do 63. minuta. Golove za Viljareal postigli su Alesijo Takinardi i Ruben Garsija, a jedini pogodak za Santander delo je Felipea Mela.

Viljareal sada ima 53 boda, jedan manje od šestoplasiranog Atletika, dok je Santander 10, sa 49 bodova.

Ekipa Hetafea je u potpunosti iskoristila umor finaliste Kupa UEFA Espanjola. Katalonci su ipak prvi poveli, u 4. minutu, a strelac je bio Korominas. Od tog trenutka sve je bilo na strani gostiju iz Madrida, koji su do ubedljivog trijumfa stigli golovima Kaskera, Del Morala (2), Pulida i Guize.

Hetafe je 8. u Primeri, sa 52 boda, a Espanjol je 12, sa 45 bodova.

U poslednje dve utakmice 35. kola sastaju se Rekreativo – Real Madrid i Atletiko Madrid – Barselona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.