Izvor: Blic, 08.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ševčenko upozorava: Roma nije šampion!

Ševčenko upozorava: Roma nije šampion!

Rođen i krunisan na 'Olimpiku'. Prve zvezde Kalča dohvatio je pre pet sezona, kada je u debitantskom meču postigao za Milan tri gola u derbiju sa Laciom, u utorak je sa dva gola srušio i nepobedivu Romu - Andrej Ševčenko. U sudaru sa princom Rima Frančeskom Totijem, Ukrajinac je imao bolje adute i zaslužio krunu. Nema šta, teren Olimpijskog stadiona mu očigledno odgovara.

Golgeter Milana u najvažnijem meču sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokazao je još jednom visoku klasu. Roma od septembra do januara nije znala za gubitak bodova, sve do dolaska na 'Olimpiko' evropskog šampiona, koji je taktički superiornom igrom slomio noseće stubove igre Rimljana. Tako da je i Fabio Kapelo digao ruke uvis u znak predaje.

- Sredina terena Milana nam je napravila strašno puno problema. Imali su malo opcija u napadu, ali su ih odlično iskoristili. Stvarno su zaslužili pobedu jer su bili superiorni na svakom delu terena. Ovo je bila najgora igra Rome u prvenstvu - kaže Kapelo, nekadašnji trener Milana.

Ukrajinac je sa dva gola protiv Rome postigao ukupno 14 golova u aktuelnom šampionatu. Uspeh je veći jer je Ševčenko bio jedini u Ančelotijevom timu koji se borio sa odbrambenim igračima Rome.

- Srećan sam zbog pobede tima u ovako važnoj utakmici. Čak i bez toliko standardnih igrača pokazali smo veliki karakter da se suprotstavimo izuzetnoj ekipi Rome i pobedimo je. Žao mi je što nisam postigao i treći gol, iako je bilo prilike za to. To bi već bio luksuz jer je i ovo izuzetan učinak - kaže Ševčenko.

Ukrajinac sada tipuje da će Kalčo do kraja biti izuzetno uzbudljiv.

- Već vidim paklenu završnicu. Niko ne može da kaže da će Roma biti prvak jer je razlika samo tri boda. Milan više nikom ne mora ništa da dokazuje jer smo sve rekli na terenu - poručio je najbolji akter proteklog derbija Serije A.

U preostalim mečevima praktično nije bilo većih iznenađenja. Favorizovani Juventus je golom Nedveda savladao Peruđu, Inter je pobedio Leće sa 3:1, jedino je Lacio opet pokazao niz slabosti u porazu od Ređine (2:1). Z. K.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.