Izvor: Blic, 09.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ševčenko pod ključem

Ševčenko pod ključem

MILANO - Gradski rivali Milan i Inter odigrali su mršavih 0:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona. Rezultat je, ipak, samo zadovoljio trenere Karla Anćelotija i Ektora Kupera pred revanš 13. maja na istom stadionu kada će domaćin, bar na papiru, biti Inter.

- Ne vidim razliku između ovog meča i revanša. Igramo na istom stadionu, pred istim navijačima i sve će biti isto. Naravno, osim rezultata, jer ćemo mi pobediti. Milan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je imao svoje prilike, sada je red došao na nas - samouveren je Ektor Kuper.

Anćeloti priznaje da su njegovi igrači imali dosta problema na početku meču.

- Nismo uspeli da dobro zatvorimo napadače Intera. Mučili smo se, ali je to trajalo kratko. Zatim smo preuzeli inicijativu i zaslužili smo da postignemo bar jedan pogodak. Međutim, ja sam zadovoljan rezultatom i verujem da u revanšu nećemo primit gol - smatra Anćeloti.

Cilj Ektora Kupera bio je da se zaustave napadači Filipo Inzagi i Andrej Ševčenko.

- Na prethodnim mečevima Inzagiju i Ševčenku smo dopuštali previše slobode. Ovaj put sam ostavio trojicu igrača u sredini odbrane i rizik se isplatio - iskren je argentinski stručnjak.

Inzagi veruje da će u revanšu njegova ekipa, ipak, imati više prostora.

- Inter mora da postigne gol i sigurno je da se neće braniti. To će značiti više posla za našu odbranu, ali i više prostora za mene i Ševčenka - smatra Filipo Pipo Inzagi.

Tako su oba polufinalna meča svoju neizvesnost potvrdila u prvim utakmicama što znači da će se o finalistima Lige evropskih fudbalskih šampiona odlučivati u Torinu, i u Milanu (stadion 'Đuzepe Meaca'). Uslovno rečeno Juventus i Inter su u prednosti, na prvi pogled samo po rezultatima u prvim utakmicama, ali će sve biti mnogo jasnije 13. i 14. maja. A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.