Ševčenko:Možemo do evropskog vrha

Izvor: B92, 17.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ševčenko:"Možemo do evropskog vrha"



Ukrajinac Andrij Ševčenko je jedan od najatraktivnijih fudbalera koji je ovog leta promenio klub. Na prvoj zvaničnoj utakmici za Čelsi, bivši golgeter Milana je postigao pogodak ali to nije bilo dovoljno da londonska ekipa savlada Liverpul u tradicionalnom meču koji otvara sezonu. Pobednik Ef Ej kupa je savldao prvaka Engleske 2-1 u Komjuniti šild-u.

"Da, odahnuo sam. Lično, žao mi je što gol nije bio dovoljan da moj tim pobedi. Bila je to moja prva važna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmica za Čelsi. Želeo sam da pobedim, ali drago mi je da sam počeo golom i otvorio sezonu na najbolji način."

Ševčenko nije imao puno vremena da vidi i bolje upozna London, tako da nije mogao da odgovori na pitanje kako mu deluje novo mesto stanovanja. Međutim, mogao je da komentariše englesku fudbalsku kulturu jer je više puta igrao na Ostrvu.

"U poređenju sa Italijom i Ukrajinom publika je drugačija. Takoše, sa obzirom na to da je ovo drugačija zemlje, drugačiji je i mentalitet, ali oduvek mi se dopadalo uvažavanje koje publika ovde u Engleskoj pokazuje prema sportistima i fudbalerima."

Njegov novi klub je krcat poznatim igračima koji imaju status estradnih zvezda a sve predvodi kontroverzni trener Žoze Murinjo, koji je popularniji od mnogih igrača.

Prijem je bio lepši nego što je očekivao. Saigrače je bolje upoznao na turneji po Sjedinjenim Američkim Državama.

"Ekipa me je lepo prihvatila. Od prvog dana bilo mi je lako da se integrišem. Nisam imao nikakvih problema. Bilo je jednostavno. Svi igrači su veliki profesionalci, i veliki fudbaleri, ali to su takođe skromni ljudi i mislim da će mi mnogo pomoći da se prilagodim klubu."

Najvažniji razlog dovođenja Andrija Ševčenka je želja Čelsija da uzme trofej koji im je tokom prethodne dve godine, odkako ih trenira Žoze Murinjo, izmicao.

Novi napadač koji je stigao za 45 miliona evra veruje da će ovo biti Čelsijeva sezona u pohodu na titulu prvaka Evrope.

"Verujem da Čelsi ima velike šanse da ove godine pobedi u Ligi šampiona. Imali su sjajne prilike da igraju u finalu prethodnih godina. Kvalitet igrača je visok. Iamamo sjajnog trenera koji je već osvajao ovaj trofej i puno drugih titula. On je jako bistar čovek a takođe mislim da je potrebna i mala doza sreće, jer uvek je potrebna sreća da bi se pobedilo."

Prethodne dve sezone, Čelsi je oba puta u Ligi šampiona ispao su od kasnijih pobednika, Barselone prošle godine i Liverpula 2005.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.