Sete Đibernau objavio kraj karijere

Izvor: B92, 09.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sete Đibernau objavio kraj karijere



Posle jedanaest godina karijere španski motociklista Sete Đibernau objavio je kraj. Posle nesrećne 2006. godine u kojoj je nekoliko puta bio povređen usledio je i otkaz u Dukatiju koji je umesto njega angažovao Australijanca Kejsija Stonera. Posle toga je Đibernau odbio ponudu Kavasakija.

"Odlazim iako sam na vrhu. Bilo bi glupo da nastavim samo zbog novca. Bilo je ovo nezaboravno iskustvo i donelo mi je zaista divne trenutke," rekao je uplakani Đibernau.

Đibernau je od 1997. do 2002. godine vozio u klasi do 500 kubika, a od 2002. je u Moto GP šampionatu. Dve godine zaredom se sa Rosijem borio za titulu prvaka. Prošlu, poslednju sezonu u karijeri, završio je na 13. mestu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.