Šestica Dortmunda, Hofenhajm drugi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2017, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šestica" Dortmunda, Hofenhajm drugi

Borusija Dortmund pobedila Borusiju Menhengladbah i sačuvala prvo mesto na tabeli Bundeslige. Odlično veče Obamejanga i Filipa.

"Milioneri" su imenjaka prosto pregazili za 90 minuta, a već posle prvog dela bilo je jasno da bodovi ostaju u Dortmundu - 6:1 (3:0). Strelci su bili Julijan Vajgl, Maksimilijan "Maksi" Filip (dva) i Pjer Emerik Obamejang (tri).

Do ovog meča najubjedljivija pobeda tima iz Dortmunda bila je 5:0, ali večeras su dali više golova, s tim da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su i primili jedan. Ako je "milionerima" nešto moglo da pokvari perfektno veče, onda je to upravo taj gol koji su primili, jer je prvi ove sezone, uz 19 postignutih.

Igra, realizacija i konačno povratak na prvo mesto su odlična najava za meč Lige šampiona u utorak, kada će u Dortmundu gostovati šampion Evrope Real. Biće to duel ekipa koje su u potpuno različitim raspoloženjima - razigrane Borusije i vrlo lošeg Reala.

Reviju golova počeo je Filip. Nakon odlične akcije domaćih koju je započeo Vajgl, a Obamejang upisao novu asistenciju, završio je Maks Filip.

Kod drugog gola još jedna fenomenalna akcija domaćih. Ponovo je strelac Maks Filip, koji je između dvojice štopera domaćih poslao loptu u mrežu.

Posle asistencije i dve pogođene prečke, Obamejang se konačno upisao u strelce. Ovaj put asistent je bio Filip, a igrao se 45. minut,

Odličan fudbal u prvom poluvremenu su igrali ovi protivnici. Bilo je šansi i na drugoj strani, ali je golman domaćih Burki, koji je zabeležio jubilarni 100. nastup za Dortmund, odlično intervenisao u dva navrata, kada je odbranio zicere Azaru.

Početkom drugog poluvremena Obamejang je postigao svoj drugi gol na meču, kojim je preuzeo lidersku poziciju najboljeg strelca Bundeslige od napadača Bajerna Roberta Levandovskog.

Het-trik Obamejang je dogodio se 68. minutu. Gabonac je iz kontre došao do novog pogotka i.ukupno četvrtog het-trik od kako je član tima iz Dortmunda.

Počasni gol za goste dao je Štindl u 66. minutu.

Mladi Juliijan Vajgl stavio je tačku na goleadu i katastrofu "koltova". Postigao je najlepšti gol na meču, jer je udarac iz "kolena" delovao perfeknto za prvenac u Bundesligi.

Pobeda Hofenhajma

Hofenhajm je novi lider Bundeslige, pošto je u šestom kolu pobedio Šalke 2:0. Herta poražena od Majnca...

Hofenham je lider Bundeslige posle subotnjih mečeva šestog kola.

Ali, veliko je pitanje koliko će na toj poziciji zadržati, jer priliku da ga prestignu imaju i Borusija Dortmund i Hanover. "Milioneri" će na prvo mesto ako u večernjem terminu savladaju imenjaka iz Menhengladbah, dok Hanover ima šansu u nedelju protiv vrlo lošeg Kelna i to kod kuće.

Denis Gajger je domaću ekipu doveo u vođstvo u 13. minutu. Odličan šut po zemlji sa ivice šesnaesterca nije mogao da zaustavi golman ekipe iz Gelzenkirhena Ralf Ferman.

Pogodak za konačnih 2:0 delo je ove sezone sjajnog Lukasa Rupa, koji je pogodio u sudijskoj nadoknadi.

Matija Nastasić odigrao je svih 90 minuta za poraženu ekipu.

Lajpcig je nakon velike borbe bio bolji od Ajntrahta 2:1. Poraz svoje ekipe sa klupe ze rezerve je odgledao Mijat Gaćinović, dok je Luka Jović dobio priliku u drugom poluvremenu kada je zamenio Halera.

Golove za Lajpcig, koji se polako probija u vrh tabele postigli su Ogastin i Verner, dok je Rebić pogodio za Ajntraht.

Majnc je sa minimalnih 1:0 savladao Hertu. Kapiten ekipe iz Berlina Vedad Ibišević u finišu meča dobio je crveni karton zbog prigovora sudiji. Zanimljivo ovo je treće isključenje Ibiševića sa kapitenskom trakom Herte na ruci.

U mečevima Štutgart-Augzburg i Verder - Frajburg ije bilo postignutih golova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.