Šest medalja za naše juniore na Kupu nacija u boksu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2019, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest medalja za naše juniore na Kupu nacija u boksu

Jedna zlatna, dve srebrne i tri bronzane medalje, konačan je bilans reprezentacije Srbije na večeras završenom trećem juniorskom Kupu nacija u boksu za juniore i juniorke uzrasta 15 i 16 godina, koji je održan u Vrbasu.

U jakoj konkurenciji 160 bokserki i boksera dominirale su reprezentacije Rusije, Indije, Kazahstana i Sjedinjenih Američkih Država.

Našu zemlju predstavljalo je 20 takmičara, a od šest osvojenih medalja najvrednije je zlato koje je izborila Sara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Škapik u kategoriji do 63 kilograma.

"Osećaj je fenomenalan s obzirom na to da sam pobedila ovogodišnju osvajačicu bronzane medalje sa evropskog prvenstva. Moram priznati da smo bile tu negde", kaže Sara Škapik.

Srebrni su bili Aleksandra Tepavac, iz boks kluba "Sombor", i Mile Jovanović, koji je izgubio u finalu do 46 kilograma.

I po broju takmičara i po kvalitetu prikazanog boksa, Kup nacija u Vrbasu prevazišao je evropsko prvenstvo, kaže direktor turnira i potpredsednik Bokserskog saveza Vojvodine, Jovica Panić.

"Naše devojke i momci su se stvarno pokazali i ostavili su srce u ringu. Doneli su nam šest medalja što svakako pokazuje da boks u Srbiji ima budućnost i da će nas ovi mladi momci i devojke obradovati i sa narednih prvenstava Evrope i sveta", kaže Panić.

Nakon 24 finalna meča, najuspešnija je ženska reprezentacija Rusije, a u muškoj konkurenciji najviše medalja osvojili su Kazahstanci.

Za najbolju bokserku turnira proglašena je Suniva Nofstad iz Norveške.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.