Šest klubova dobilo UEFA licence, nema Voše!?

Izvor: Mondo, 21.Apr.2017, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest klubova dobilo UEFA licence, nema Voše!?

"Nikad uspešniji postupak licenciranja Komisije FS Srbije", navodi se u saopštenju Saveza.

Foto: MN Press

Crvena zvezda, Partizan, Napredak, Javor, Voždovac i Čukarički dobili su od Fudbalskog saveza Srbije licence za UEFA takmičenja naredne sezone.

Zanimljivo je da na listi nema Vojvodine, redovnog predstavnika Srbije u kvalifikacijama za Ligu Evrope prethodnih godina i trenutno trećeplasiranog tima Superlige sa šest bodova više od četvrtoplasirane >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mladosti, kao i polufinaliste Kupa, dakle, sa izglednim šansama da se ponovo nađe na evro-sceni.

UEFA licencu tražilo je 11 klubova, a jedan više prijavio se za licencu Superlige Srbije. Pored pomenutih šest iz uvoda, dobio ju je još samo Metalac iz Gornjeg Milanovca.

"Klubovi koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da dobiju licencu za UEFA takmičenja i takmičenje u Superligi Srbije u sledećoj sezoni", navodi se u saopštenju Komisije za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije, a izražava se i zadovoljstvo zbog broja izdatih licenci.

"Broj izdatih licenci za UEFA takmičenje nikada do sada u ovom broju nije ostvaren ni u drugostepenom postupku, tako da je postupak licenciranja za sezonu 2017/18. najuspešniji od početka primene tog sistema".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.