Izvor: Piplmetar.rs, 02.Jan.2024, 13:31

Šest golova za poluvreme u derbiju

Autor: Aleksandar Obrenović

ponedeljak 01.01.2024.

22:58

Izvor: Sportske.net


Još jedna pobeda Liverpula, druga uzastopna u Premijer ligi i usamljeni su na čelu tabele ovog takmičenja. Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << odlična partija protiv Njukasla, zaslužili su pobedu u ovom derbiju gde je pravo čudo kako je gost stigao do dva gola, a za to što su primili „samo“ četiri gola treba da zahvale svom golmanu. Na kraju 4:2 (0:0) večeras na „Enfildu“. 
Već posle 20 minuta igre videli smo penal za Liverpul. Luis Dijaz je bio u prodoru, dobio je po nozi od protivnika i sudija nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku i bila je to prilika za Mohameda Salaha da iskoristi penal i dovede svoju ekipu u prednost. 
Ipak, očajan šut Salaha koji je praktično gađao po sredini gola, Dubravka je to sačekao i odbranio bez problema, odbio do Aleksander-Arnolda koji promašuje zicer za prednost svog tima. 
Dubravka je bio heroj Njukasla u prvom poluvremenu pošto je odbranio i 1 na 1 sa Nunjezom, a u 39. minutu beležimo i neverovatan udarac iz mrtvog ugla Aleksander-Arnolda kada je pogodio okvir gola. 
Već početkom drugog poluvremena Mohamed Salah dovodi Liverpul u zasluženo vođstvo. Odlična akcija, kontra domaćih u tom 49. minutu, Dijaz je dodao do Nunjeza na desnu stranu, ovaj odmah uposlio samog Salaha koji sa par metara šalje loptu u mrežu za 1:0. 
Mogao je Nunjez da povisi na 2:0 i to u dva navrata posle vodećeg gola, ali je njegove udarce uspevao nekako da odbrani najbolji pojedinac domaćih večeras, Dubravka.
Samo pet minuta je trajala radost gostiju, Njukasl je stigao do izjednačenja posle sjajnog prodora Gordona koji je uposlio Isaka, a ovaj koristi situaciju koja mu se ukazala i pogađa za 1:1.
Da je Liverpul zreo za titulu pokazao je večeras, nije stao sa napadima i stigao je do pobede. Igrao se 74. minut kada je Salah odlično pronašao Žotu između šume nogu protivnika, Portugalac je odmah pronašao Kurtisa Džonsa koji sa par metara ubacuje loptu u praznu mrežu za 2:1!
Četiri minuta kasnije je Liverpul dodatno uvećao prednost, iskoristivši momentum.  
Ponovo je Salah delovao po desnoj strani, nejasno ostaje kako je Kodi Gakpo ostao sasvim sam, u Njukaslu su tražili ofsajd, ali ga nije bilo! Gakpo je rutinski poslao loptu u mrežu. 
I opet je domaćin doveo sebe u nezavidnu situaciju, Njukasl je uspeo da smanji na 3:2 do kraja utakmice, i to u 81. minutu meča, Longstaf izvodi korner, Botman je bio viši od bilo koga u kaznenom prostoru i pogodio je sam ugao glavom za nadu gostima. 
Ipak, Liverpul uspeva da obezbedi pobedu. Diogo Žota je prodirao, prošao Dubravku, bio oboren od strane golmana gostiju, a Salah je preuzeo odgovornost i u 86. minutu konačno rešio pitanje pobednika. 
Golova više nije bilo, iako je Liverpul bio bliži petom, nego Njukasl trećem golu. 
Sada „redsi“ imaju tri boda više od Aston Vile koja je drugoplasirani tim Premijer lige, kao i pet bodova više od Mančester sitija i Arsenala,

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.