Izvor: RTS, 28.Jun.2022, 20:22

Serundolo namučio Nadala, Španac se ipak izborio za drugo kolo Vimbldona

Španac Rafael Nadala savladao Argentinca Franciska Serundola sa 3:1 po setovima 6:4, 3:6, 6:3, 6:4 i plasirao se u drugo kolo Vimbldona. Španac je u nastavku turnira igrati protiv Litvanca Rikardosa Berankinsa.
Francisko Serundolo je pružio snažan otpor, možda bio i na pragu senzacije. To ga je izgleda i uplašilo. Nadal tako nešto ne prašta, preuzeo je inicijativu i preokrenuo četvrti set i rešio meč u svoju korist.

Srdinom prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << seta teniseri su razmenili po jedan brejk. Nastavljena je velika borba a u desetom gemu Nadal ponovo oduzima servis protivniku i rešava prvi set u svoju korist. Serundolo nije imao prilike za popravni - 6:4.
U drugom setu Argentinac je bio bolji rival. Konstantno je pritiskao servis rivala, a odlučujući je bio šesti gem u kome je stigao do brejka. Stečenu prednost sačuvao je do krja seta - 6:3.
Na početku trećeg seta teniseri su razmenili po jedan brejk. Usledio je period igre u kome su obojica lako osvajala svoje servise. U osmo gemu Španac ponovo oduzima servis rivalu. U narednom gemu uspeo je Nadal da prvo propusti dve set lopte, potom i da spasi dve brejk prilike protivnika. Treću set loptu je iskoristio za 6:3 u trećem setu.
Serundolo je bolje ušao u četvrti set uz jedan brejk stigao je do 3:0. U narednom gemu propustio je dve brejk prilike za dupli brejk. Potom se uzdigao Nadal. Redom je osvajao gemove, vratio brejk u osmom gemu. Potom je ponovo je oduzeo servis Argentincu i tako stavio tačku na ovaj set i meč - 6:4.
Rival Rafaela Nadala u drugom kolu je Litvanac Rikardos Berankins koji je u prvom kolu savladao Amerikanca Sema Kverija sa 3:0 (6:4, 7:5, 6:3).

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nadal se mučio, ali savladao Serundola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2022

Španski teniser Rafael Nadal savladao je danas Argentinca Fransiska Serundola u 1. kolu Vimbldona sa 6:4, 6:3, 3:6, 6:4, posle tri sata i 36 minuta igre...Osvajač ovosezonskog Australijan opena i Rolan Garosa rutinski je rešio prva dva seta u svoju korist, ali je onda ušao u krizu igre...Serundolo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.