Izvor: MozzartSport.com, 19.Jun.2021, 23:05

Serija B: Mocartov prvi veliki test na klupi Kruzeira

Njegov tim gostuje Operariju, koji gotovo sedam meseci nije poražen na svom terenu (00.00)

Najava boljih dana za Kruzeiro. Nakon što je u prva dva kola ostao bez bodova, klub iz Belo Orizonteo se odlučio da smeni Felipea Konseisaa i na njegovo mesto postavi Mocarta. I Kruzeiro je procvetao. U prethodne dve runde brazilski stručnjak je osvojio četiri boda, pre tri dana je upisao prvi trijumf i povukao "Lisicu" sa dna. Međutim, slavlje je došlo protiv poslednjeplasirane >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ponte Prete, večeras Mocartovu ekipu očekuje znatno teži zadatak – gostovanje Operariju (00.00).

00.00: (2,90) Operario (2,60) Kruzeiro (2,85)

Domaćin je u prethodnom kolu prekinuo niz od tri meča bez pobede u svim takmičenjima i ponovo se vinuo u gornji deo tabele. Najveća snaga kluba iz Parane jeste domaći teren. Naime, na svom Hermano Kruger stadionu Operario nije poražen gotovo sedam meseci. U tom periodu na svom terenu je ostvario učinak od 13 pobeda i tri remija.

Ipak, Kruzeiro ga je prošle sezone dobio u oba međusobna duela, i kod kuće i na strani.

U tim Operarija se posle desetodnevnog karantina vraćaju petorica prvotimaca, s tim da bi samo Simao i Žan Karlos trebalo da zauzmu mesta startera.

U suprotnom taboru Mocart i dalje testira tim, mada brazilski mediji najavljuju potencijalne izmene jedino u ofanzivnom delu tima. U odbrani ne bi trebalo da ih bude, jer se brazilskom stručnjaku dopalo kako funkcioniše njegova poslednja linija. Kaseres je još u karantinu, pa će njegovo mesto i ovog puta zauzeti Romulo, koji je pružio dobru partiju u prethodnom kolu. Žadson je odslužio suspenziju, ali će meč početi sa klupe, ističu tamošnji mediji.

Još jedan zanimljiv susret očekuje nas u Baradau, gde će Vitorija dočekati Bruske (00.00). Zanimljiv iz razloga što će se dva tima međusobno sastati po prvi put u istoriji.

00.00: (2,60) Vitorija (3,00) Bruske (2,75)

Vitorija, suprotno svom imenu, još čeka na prvi trijumf u sezoni. Posle četiri odigrana meča je osvojila tri boda i trenutno se nalazi u zoni ispadanja, dok je Bruske sa stopostotnim učinkom iz tri utakmice na drugom mestu.

No, bodovni saldo nije jedino po čemu se dva tima razlikuju. Na klupi, gost ima trenera sa najdužim stažom u prva dva ranga. Žerson Testoni je u klubu od oktobra 2019. godine i pride najduže "traje" u istoriji kluba. S druge strane, Vitoriju je pre deset dana preuzeo Ramon Menezes, osmi različiti trener na klupi kluba iz Baije otkako je u Bruske stigao pomenuti Testoni.

SERIJA B – 5. KOLO

Nedelja

00.00: (2,90) Operario (2,60) Kruzeiro (2,85)

00.00: (2,60) Vitorija (3,00) Bruske (2,75)

02.00: (2,65) Sampajo Korea (2,65) Konfijansa (3,05)

02.00: (2,95) Vilja Nova (2,85) Koritiba (2,55)

21.00: (2,25) Nautiko (3,00) Botafogo (3,30)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.