Serija A - obelodanjen mehanizam za završetak sezone ako koronavirus ponovo uzme maha!

Izvor: Sportske.net, 20.Maj.2020, 18:17

Serija A - obelodanjen mehanizam za završetak sezone ako koronavirus ponovo uzme maha!

Evo šta je plan.

Pisali smo vam danas o Juventusu i njihovom planu u slučaju da se igra po skraćenom sistemu, odnosno da se igra sa plej-autom i plej-ofom.

Sada je i novinska agencija, jedna od najboljih u Italiji - ANSA, saznala kako će doći do razvoja situacije ukoliko se desi da koronavirus ponovo uzme maha u italijanskom fudbalu, odnosno u slučaju da ima obolelih među fudbalerima i trenerima.

Tada će format biti drugačiji, igraće se plej-of i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << plej-aut u Seriji A, B i C.

Problem je taj što još uvek nije jasno kako bi sve to izgledalo, da li bi se tabela delila kao i u srpskom prvenstvu, ili bi se desilo da, recimo, četiri ekipe igraju plej-of za titulu.

Upravo je to ono čega se u Juventusu plaše i upravo je taj sistem koji podržavaju pojedini klubovi.

U Italiji nema fudbala sigurno do 14. juna.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.