Serija A, kupovi: Pregled

Izvor: B92, 31.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija A, kupovi: Pregled



Fudbaleri Milana pobedili su u gostima Ređinu sa 1:0 u odloženoj utakmici Serije A. Sa druge strane, u okviru četvrtfinala Kupa Italije, Inter je slavio u Torinu, sa 3:2, i eliminisao Juventus ukupnom pobedom od 5:4, a u polufinalu će igrati i Katanija, Lacio i Roma.

Jedini gol za ”rosonere" u Ređo Kalabriji postigao je Đilardino, u 17. minutu, na asistenciju Pirla. Ekipa Karla Ančelotija, koja je konačno uspela da veže nekoliko dobrih rezultata u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << domaćem prvenstvu, popela se tako do šeste pozicije i sada ima 30 bodova, 7 manje od četvrtoplasirane Fjorentine.

Mnogo više uzbuđenja bilo je u Torinu, gde je Inter posle dva preokreta uspeo da eliminiše Juventus iz Kupa Italije. 17-godišnji centarfor Mario Baloteli bio je heroj gostiju.

Najpre je načeo domaće, pogotkom u 10. minutu, izjednačio je Del Pjero, samo 4 minuta kasnije, da bi Jakinta doneo Juveu vođstvo, u 31. minutu. Krajem poluvremena Kruz je poravnao na 2:2, da bi Baloteli ponovo zatresao mrežu domaćih, u 53. za konačnih 3:2 i plasman u polufinale.

Katanija je pobedila Udineze sa 2:1 i po prvi put u istoriji kluba ušla u polufinale, i to na osnovu dva gola u gostima. U prvom meču bilo je 3:2 za Udineze. Lacio je dobio revanš meč sa Fjorentinom, 2:1, a istim rezultatom završen je i prvi duel, na „Olimpiku”.

U preostalom četvrfinalu, branilac trofeja, Roma, u utorak je izbacila Sampdoriju, pobedom sa 1:0 (prvi meč 1:1).

U okviru španskog Kupa Kralja u sredu su odigrana dva meča, a plasman među 4 najbolja tima ostvarili su Valensija i Hetafe.

Valensija je u revanšu izgubila od Atletika u Madridu, sa 3:2, ali ide dalje zahvaljujući golovima u gostima. Prvi meč na Mestalji dobili su sa 1:0. Atletiko je poveo autogolom Monteira u 9. minutu, na 2:0 povisio je Aguero, u 18-om, da bi Valensija izjednačila preko Santane (autogol) i Mata, u 27. i 35. minutu. Konačnih 3:2 za utešnu pobedu Atletika postigao je Esprin, sredinom drugog poluvremena.

Sličan scenario bio je i u duelu Maljorke i Hetafea. Maljorka je slavila u revanšu kod kuće, sa 2:1, ali Hetafe ide dalje nakon pobede sa 1:0 iz prvog meča.

U četvrtak igraju Atletik Bilbao i Rasing (0:2), odnosno Barselona i Viljareal (0:0).

Rezultati, Serija A:

Ređina – Milan 0:1

Kup Italije:

Juventus – Inter 2:3

Katanija – Udineze 2:1

Fjorentina – Lacio 1:2

Kup Kralja:

Atletiko Madrid – Valensija 3:2

Maljorka – Hetafe 2:1

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.