Izvor: B92, 02.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija A: Roma se približila liderima

Roma je zadržala pritisak na lidere italijanskog prvenstva pobedom na Olimpiku nad Redjinom od 2:0. Vićenco Montela doveo je u vodjstvo domaći tim u prvom poluvremenu posle neuspele ofsajd zamke, a Džon Kerju, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu postavio je konačni rezultat devet minuta pre kraja.

Roma je tako nastavila sa serijom mečeva bez poraza i popela se na treće mesto iza Milana i Juventusa. Na četvrtom mestu je Parma, koja je u nedelju savladala Brešu sa 3:2. Gosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Breše dva puta su stizali rezultat, pre nego što je Alberto Djilardino u 70-tom minutu svojim golom odredio pobednika.

Reprezentativac Italije Kristijano Doni zaslužan je za tri boda Sampdorije u Bolonji, pošto je postigao jedini gol u 33. minutu utakmice, dok je Modena istim rezultatom, 1:0, kod kuće savladala Perudju. Empoli i dalje čeka na prvu pobedu posle poraza od Lećea 2:1.

U poslednjem meču u nedelju, Inter je u Veroni savladao Kjevo sa 0:2. Igrači Intera iskoristili su isključenje golmana Kjieva Markedjanija posle jednog starta nad Vijerijem u prvom poluvremenu, i u drugom preko Vijerija i Rekobe savladali borbene domaćine. Prvo je Rekoba sa leve strane centaršutom pronašao Vijerija, koji je odličnim udarcem glavom postavio rezultat 1:0, a zatim je Vijeri uzvratio istom merom, centaršutom sa desne strane kada je lopta došla do Rekobe koji ju je volejom sproveo u mrežu za konačnih 2:0.

Derbi sezone u Seriji A između Milana i Juventusa u subotu završen je nerešeno - 1:1. Pre toga Lacio je na Friuliju savladao Udineze sa 2:1.

U reprizi majskog finala Lige šampiona na San Siru viđen je znatno bolji fudbal nego u Mančesteru. Oba tima krenula su u meč sa željom da pobede, ali u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka. Kada je Tomason doveo Milan u vođstvo, sredinom drugog poluvremena, izgledalo je da će svi bodovi ostati u Milanu, ali tada Ančeloti pravi taktičku grešku i povlači se na svoju polovinu.

Juve do boda dolazi u samom finišu, spektakularnim pogotkom Marka Di Vaja. Na oko 23 metra od gola fauliran je Nedved, Trezege je brzo izveo prekid, podigavši loptu paralelno sa gol linijom, a Di Vajo uhvatio volej delić sekunde pre nego što bi bio izblokiran od odbrane "rosonera". Lopta je putovala ka levom gornjem uglu, bežeći od veoma sigurnog Dide.

U Udinama je Lacio zasluženo došao do pobede po jakoj kiši. Gol Koradija brzo je anulirao Jakinta, još jednim lepim volejom dana. Međutim, pre odlaska na odmor Simone Inzagi postavlja konačan rezultat, natrčavajući na odbitak od golmana De Sanktisa. Loptu ka golu Udinezea uputio je Dejan Stanković na pas Fjorea. Lacio je treći, četiri boda iza Juvea i Milana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.