Serija A: Pobede gostiju

Izvor: B92, 13.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija A: Pobede gostiju



Čak šest od sedam utakmica 18. kola Serije A igranih u ndedelju popodne završeno je pobedom gostiju. Parvoplsirani Inter pobedio je Sijenu 3:2, Roma je slavila protiv Atalane 2:1, Fjorentina protiv Parme istim rezultatom, a iznenađenje je napravila Đenova pobedomu Rimu protiv Lacija, takođe 2:1. Pobede u gostima ostvarili su još Udineze i Livorno, dok je samo Sampdorija pobedila kod kuće.

Inter nikada nije izgubio od Sijene, a kada se na to nadoveže i forma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << „crno-plavih" konačan rezultat bio je očekivan. Ovo je bila osma pobeda Manćinijeve ekipe u nizu u prvenstvu Italije.

Dejan Stanković napokon se oporavio od povrede, i u dobio je priliku sredinom drugog poluvremena. Dva gola za goste postigao je sjajni Zlatan Ibrahimović, a strelac trećeg bio je Argentinac Kambijaso. Stzrelci za Sijenu bili su Makarone i Forestieri.

Roma je nastavila sa odličnim igrama, i već 12 utakmica u nizu nije izgubila u Seriji A. Serija je nastavljena protiv Atalante koja nije pobedila četvrti put zaredom. Atalanta je povela u 17. minutu golom Fereire Pinta, ali je „Vučica" preokrenula preko Totija u 38. i Mansinija u 45. minutu.

Fjorentina je uedljivim trijumfom nad Kaljarijem (5:1) u prošlom kolu prekinula neugodnu seriju od pet mečeva bez pobede, a novo slavlje stiglo je u Parmi. Oba gola za „ljubičaste" postigao je bivši igrač Parme Adrijan Mutu, a jedini gol za domaćina dao je Koli.

Lacio igra sve lošije, i već treću utakmicu nije pobedio. Sa druge strane Đenova je posle serije od devet utakmica bez pobede, zabeležila i drugi trijomf u nizu. Domaćin je na Olimpiku poveo u 23. minutu preko Maurija, ali ej bivši Milanov napadač Marko Borijelo golovima u 51. i 55. minutu doneo svom timu tri boda.

U poslednjoj utakmici kola, Milan je na San Siru napokon zabeležio pobedu ove sezone. Ceh je platio Napoli koji je poražen 5:2. Trener Karlo Ančeloti spojio je tri Brazilca u napadu (Kaka, Ronaldo i Pato), i to se isplatilo.

U 15. minutu Ronaldo je doveo domaćina do prednosti, pošto je lopta posle njegovog udarca i odbitka od golmana Leca prešla gol liniju. Napolitanci su uzvratili u 27. minutu. Laveci je odlično pronašao Sosu koji je lepim udarcem savladao Didu za 1:1.

Već tri minuta kasnije Milan je ponovo vodio. Bila je to akcija Pata i Ronalda, a gol je posle odbrane Leca postigao iskusni Klarens Sedorf.

Na poluvremenu je ipak bilo 2:2, pošto je Domici bio siguran izvođač najstrože kazne. Pre toga, Kaladze je u šesnaestercu oborio Lavecija.

Navijači na San Siru buili su zabrinuti nakon 45 minuta, ali je Milan odigrao sjkajno drugo poluvreme. Veliki udeo imao je i rani gol, u 46. minutu. Strelac je ponovo bio legendarni Ronaldo, ovoga puta posle centaršuta Sedorfa.

Do kraja utakmice u strelce su se upisali i Kaka i Pato, a gosti su meč završili sa desetoricom, pošto je Gargano preštro isključen u poslednjem minutu zbog starta nad Patom. Mladi Brazilac odigrao je prvi meč u timu Milana i pokazao je da će biti veliko pojačanje za "crveno-crne" u nastavku sezone.

Rezultati 18. kola:

subota:

Empoli – Ređina 1:1

Katanija – Juventus 1:1

nedelja:

Atalanta – Roma 1:2

Kaljari – Udineze 0:1

Lacio – Đenova 1:2

Parma – Fjorentina 1:2

Sampdorija – Palermo 3:0

Sijena – Inter 2:3

Torina – Livorno 1:2

Milan – Napoli

Tabela:

1. Internazionale 46

2. Roma 39

3. Juventus 36

4. Udinese 32

5. Fiorentina 31

6. Palermo 25

7. Sampdoria 24

8. Napoli 23

9. Atalanta 22

10. Catania 22

11. Genoa 22

12. Milan 21

13. Parma 18

14. Livorno 18

15. Lazio 18

16. Torino 17

17. Empoli 16

18. Siena 14

19. Reggina 14

20. Cagliari 10

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.