Serija A - Nezapamćena drama na Meaci, Bergamo slavi, Rosoneri u suzama! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Maj.2019, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija A - Nezapamćena drama na ''Meaci'', Bergamo slavi, ''Rosoneri'' u suzama! (video)

Sezona je gotova, ovo je rasplet.

Okončana je sezone 2018/19 u Italiji, Juve je odavno šampiona, a velika borba se do poslednjeg trenutka vodila za mesta koja vode u Ligu šampiona.

Pred poslednje kolo, Atalanta je bila treća sa 66 bodova, Inter je sa istim bodovnim saldom bio na četvrtom mestu, dok je peti bio Milan, sa bodom manje od ova dva tima.

Pisali smo da se na poluvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sve promenilo, Milan je izbio na čelo ove trojke, dok je Inter doveo u pitanje svoj plasman u elitno takmičenje.

Ipak, stvari su se vratile na staro u nastavku.

Na kraju, Atalanta je savladala Sasuolo sa 3:1 (1:1), dok je Inter bio bolji od Empolja sa 2:1 (0:0), te je pobeda Milana bila Pirova, slavili su u Ferari sa 2:3 (2:1).

Atalanta je gubila od 19. minuta, kada je strelac bio Berardi, ali je sjajni Zapata poravnao rezultat u 35. minutu.

U finišu prvog poluvremena, Sasuolo ostaje sa igračem manje, Berardi je zbog nesportskog ponašanja zaradio direktan crveni karton.

Atalanta je nakon samo osam igre u nastavku iskoristila brojčanu prednosti, Papu Gomez je bio strelac za potpuni preokret.

U 65. minutu je bilo i 3:1, strelac Mario Pašalić, da bi u 83. minutu sve postalo jasno, kada je Sasuolo ostao sa dva igrača manje, Manjaneli je zaradio crveni karton.

Tako je ekipa iz Bergama ispisala istoriju, plasiraviši se u grupnu fazu Lige šampiona za narednu sezonu, sa trećeg mesta na tabeli.

Na "Meaci" drama, u prvom delu nije bilo golova, Inter je oborio rekord Serije A po broju šuteva u okvir protivničkog gola, imali su ih čak osam, ali se sjajni Dragovski nije dao.

Ipak, nakon šest minuta igre u nastavku, Balde Keita postiže gol za 1:0 u korist "Neroazura".

Samo 10 minuta kasnije, velika šansa za Inter da duplira prednost, ali je Mauro Ikardi promašio penal!

Napustio je ubrzo i igru, da bi gosti u 76. minutu poravnali preko Traorea!

Ipak, na scenu je stupio Rađa Naingolan, koji golom u 81. minutu donosi novu prednost Interu.

Sam finiš je doneo nezapamćenu dramu, ređale su se stopostotne šanse na obe strane, a Handanović je svojim odbranama sačuvao prednost Intera.

Da sve bude još uzbudljivije, Brozović je u nadoknadi postigao i treći gol, ali je on naknadno poništen, Keita je isključen zbog drugog žutog kartona posle prekršaja nad protivničkim golmanom na sredini terena, pa je Empoli imao još jedan napad i stvorio još jednu veliku priliku za izjednačenje, ali Handanović opet uspeva da sačuva mrežu i Inter je konačno slavio i ide u Ligu šampiona. Podsetimo i minule sezone su u poslednjem kolu obezbedili učešće u eliti.

Pobeda "Neroazura" značila je i da Milan neće ići u elitno takmičenje, ostali su peti i pored trijumfa u Ferari rezultatom 2:3.

Poveli su preko Čalhanoglua u 18. minutu, da bi samo pet minuta kasnije Kesi duplirao prednost "Rosonera".

Spal je smanjio na 2:1 u 28. minutu preko Vikarija, da bi nakon osam minuta igre u drugom poluvremenu Fares poravnao rezultat!

Ipak, samo 11 minuta kasnije, penal za Milan, koji u gol pretvara Frank Kesi.

Do kraja nije bilo promene rezultata, ali pobede Atalante i Intera znače da će ekipa Đenara Gatuza opet u Ligu Evrope.

Empoli će u Seriju B, imaju isti broj bodova kao Đenova, koja je odigrala bez golova u Firenci, ali slabiju gol razliku i lošiji skor u međusobnom susretu, "Grifoni" su ih savladali u oba duela ove sezone.

Suma sumarum, Juve je osmi put uzastopno šampion, uz "Bjankonere" će u Ligu šampiona i Napoli, Atalanta i Inter.

U Ligi Evrope ćemo gledati Milan i osvajača kupa Lacio, dok će Roma u kvalifikacije za ovo takmičenje.

Naredne sezone će u Seriji B igrati Empoli, Frozinone i Kjevo.


Rezultati poslednjih mečeva 38. kola Serije A i konačno stanje na tabeli za sezonu 2018/19:

Atalanta - Sasuolo 3:1

Kaljari - Udineze 1:2

Fiorentina - Đenova 0:0

Inter - Empoli 2:1

Roma - Parma 2:1

Spal - Milan 2:3



Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvanično - Veteran je "Kapokanonijere"! (foto)

Izvor: Sportske.net, 26.Maj.2019

Napadač Sampdorije je u 36. godini poneo titulu najboljeg strelca Serije A...Okončana je sezona 2018/19, Juve je šampion, a danas je doneta i odluka ko će u Ligu šampiona, kao i ko je poslednji putnik u Seriju B...Nakon velike drame, Atalanta i Inter su izborili plasman u elitno takmičenje, Milan...

Nastavak na Sportske.net...

Spaleti o klupi Intera: I Anjeli je rekao Alegriju da ostaje...

Izvor: MozzartSport.com, 27.Maj.2019, 09:40

Beše to teško veče za Inter, Empoli mu je umalo zagorčao život, ali su Nerazuri na kraju slavili sa 2:1 i izborili plasman u Ligu šampiona naredne sezone sa četvrtog mesta na tabeli. Lučano Spaleti je došao na kraju do željenog rezultata, obezbedio je Interu i sledeće sezone Ligu šampiona,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.