Izvor: MozzartSport.com, 28.Jun.2021, 23:18

Serija A: Najefikasniji tim prekida petomesečnu seriju najčvršće odbrane prvenstva

Lider Bragantino gostuje Gojanenseu, koji kod kuće nije poražen od početka februara (01.00)

Sedmo kolo brazilske Serije A zatvoriće Atletiko Gojanense i Bragantino na stadionu Antonio Asioli u Gojani (01.00). Najefikasniji napad protiv najčvršće odbrane, lider protiv sedmoplasiranog tima prvenstva.

Gojanense, koji je pre početka sedme runde, uz deset bodova, imao i utakmicu manje od većine rivala, u slučaju pobede će prići prvoplasiranom Bragantinu na bod >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zaostatka. Najveća snaga Zmajeva u dosadašnjem delu prvenstva bila je odbrana. Tim iz Gojanije je na pet utakmica primio samo dva gola – oba u porazu od Paranensea - manje od bilo kojeg drugog rivala, mada sa pet postignutih golova nije preterano ni efikasan.

Ono što ipak treba istaći kao snagu Gojanensea jeste domaći teren, na kojem je neporažen na prethodnih 18 utakmica u svim takmičenjima, odnosno od početka februara.

01.00: (2,85) Atletiko GO (3,05) Bragantino (2,65)

Nakon što je prethodnu sezonu okončao na sredini tabele, serijom od pet mečeva bez poraza, Bragantino je u istom ritmu nastavio i na startu aktuelne. Posle nepunih sedam rundi najefikasniji tim sa 16 postignutih golova i pride jedini neporažen u prvenstvu. U seriji je od tri pobede, sve tri ostvarene protiv velikih klubova: Palmeirasa, Flamenga i Korintijansa, što pokazuje da je klub u vlasništvu Red Bula zacrtao visoke cilje ove godine.

Pride je pred večerašnji duel postao još jači. Trener Bragantina Maurisio Barbijeri vraća se na klupu, pošto je odslužio dve utakmice suspenzije, dok bi u startnoj postavi trebalo da se nađe i ofanzivni vezista Klaudinjo, koji je propustio prethodna tri meča zbog problema sa povredom.

U taboru domaćina, šef stručnog štaba Eduardo Baroka primoran je da napravi izmenu u napadu, gde će umesto povređenog Žoaa Paula igrati Artur Gomes.

Večerašnji rivali su do sada odigrali 14 međusobnih duela, uglavnom u Seriji B. Učinak je identičan, po šest pobeda na obe strane i samo dva remija, a valja napomenuti da nijedan njihov meč nije završen bez golova.

BRAZIL 1 - 7. KOLO

Nedelja

Žuventud - Flamengo 1:0 (1:0)

/Mateus Peišoto 25/

Fluminense - Korintijans 1:1 (0:1)

/Kazres 70 - Žo 37pen/

Ponedeljak

Atletiko PR - Šapekoense 2:2 (1:1)

/Keliven 37, Eleno 60 - Inasio 26, Žovinjo 90+4/

Gremio - Fortaleza 0:0

Palmeiras - Baija 3:2 (1:1)

/Gustavo Skarpa 7, Rafae Vejga 78, Breno 90+2 - Luiz Otavio 12, Majkon 74/

Amerika Mineiro - Internasional 1:1 (1:0)

/Ribamar 34 - Durado 77/

Seara - Sao Paulo 1:1 (1:0)

/Žoržinjo 23 - Dijas 53ag/

Santos - Atletiko Mineiro 1:0 (0:0)

/Mota 57/

Sport Resife - Kujaba 0:0

Utorak

01.00: (2,85) Atletiko GO (3,05) Bragantino (2,65)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.