Serija A: Minimalci vodećih timova

Izvor: B92, 05.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija A: Minimalci vodećih timova



Fudbaleri Juvetusa zadržali su osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Inter posle mečeva 22. kola Serije A.

Obe ekipe nisu impresionirale igrom u nedelju, ali su zabeležile pobede na svom stadionu od 1:0. Alesandro Del Pjero bio je jedini strelac protiv Udinezea, dok je Hulio Rikardo Kruz nastavio sjajnu seriju Intera koji je protiv Kijevo Verone ostvario i peti uzastopni prvenstveni trijumf.

Iz trke za titulu lagano ispada Milan, koji je u Rimu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa igrao bez golova sa ekipom Lacija.

Na Dele Alpiju Juventus se dugo mučio sa čvrstim gostima koji su od 37. minutu imali igrača manje zbog crvenog kartona koji je zaradio Sulaj Muntaru posle oštrog starta nad Pavelom Nedvedom. Ponovo je "staru damu" spasao sa klupe Alesandro Del Pjero. I dok su Zlatan Ibrahimović i David Trezege bili potpuno nezapaženi, ulazak Del Pjera sa klupe posle nešto manje od jednog časa igre odmah je promenio sitaciju na terenu.

Golman Udinezea Morgan de Sanktis bio je nemoćan u 70. minutu kada je posle centaršuta Zambrote loptu na prvoj stativi sačekao Del Pjero. Uzaludni su bili protesti trenera gosiju Sersea Kozmija koji je smatrao da se strelac jedinog gola nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Na stadionu Đuzepe Meaca Inter je odlično otvorio utakmicu protiv Kijeva. Ofanzivna igra domaćina nagrađena je vodećim golom Hulija Kruza u 7. minutu. Posle slobodnog udarca koji je sa 25 metara izveo Luiš Figo lopta se pravog rikošeta odbila do Argeninca koji je prvo hladnokrvno uspeo da je umiri, a zatim i savlada Alberta Fontanu. Utakmica je do kraja bila dosadna, sa malo uzbuđenja, a najbliži postizanju gola bio je Brazilac Adrijano koji je u 73. minutu pogodio prečku iz slobodnog udarca.

Fiorentina je ostala u trci za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona zahvaljujući pobedi na Artemio Frankiju nad Lećeom. Ove sezone vipe se ni ne postavlja pitanje ko bi mogao da postigne gol za La Violu. Luka Toni je 23. put bio strelac za četvrtoplasirani tim u šampionatu.

Dva južnjačka derbija Ređina - Palermo i Livorno - Mesina završena su rezultatom 2:2. Bod timu iz Ređo Kalabrije doneo je Karlos Paredes spektakulranim makazicama u drugom minutu sudijske nadoknade.

Kaljari je ubedljivo savladao Empoli 4:1, dok se Sampdorija spotakla u duelu sa Trevizom i umesto očekivana tri, osvojila je samo jedan bod.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.