Serija A: Milan na Olimpiku

Izvor: B92, Beta, 05.Mar.2010, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija A: Milan na Olimpiku

Ovog vikenda igraju se utakmice 27. kola serije A, a u centru pažnje biće dueli koji se igraju u subotu: Fiorentina - Juventus i Roma - Milan.

U nedelju Palermo dočekuje Livorno, Inter je domaćin Đenovi, dok Lacio igra u Đenovi protiv Sampdorije. Na tabeli prvi je Inter sa 58 bodova, četiri više od gradskog rivala Milana, a sedam od Rome.

Trener Milana Brazilac Leonardo kaže da su njegovi igrači spremni, za duel koji bi moga da definiše ovu sezonu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milan gostuje na Olimpijskom stadionu u Rimu i potrebna mu je pobeda kako bi se makar na jedan dan približio Interu na jedan bod razlike. Meč je bitan i zbog samopouzdanja pošto "rosoneri" u sredu igraju na Old Trafordu protiv Mančester Junajteda, gde će juriti minus iz prvog meča od 2:3, da bi prošli u četvrtfinale Lige šampiona.

"U subotu igramo sa Romom koja je treća na tabeli, a u sredu je meč protiv Mančestera. To su dueli koji će zahtevati izvanrednu našu igru. Milan je u dobroj formi i spreman je za izazove. Inter nam beži četiri boda i ne pomišljamo na drugačiji ishod osim pobede. Imali smo problematičan start sezone, ali smo i dalje u igri i verujem da je sve moguće", ističe Leonardo.

Roma takođe juri trijumf da bi se vratila u trku, pošto je prošle nedelje u Napulju odigrala nerešeno 2:2, kada je primila dva gola u završnici. Posle serije od devet pobeda, Roma je prošle nedelje izbačena iz Lige Evrope posle dva poraza od Panatinaikosa. Ipak trener Klaudio Ranijeri ističe da je pritisak na strani Milana, koji mora da juri Inter.

"Milan je glavni konkurent za titulu u borbi sa Interom i boriće se za tu poziciju. To je nešto što će ih pritiskati do kraja sezone. Mi smo u prednosti jer smo mirni. Brinemo o sebi i moramo da nastavimo da igramo dobro. Pokušaćemo da povratimo snagu protiv Milana, ponosan sam na moje momke koji su sjajno radili u prethodnom periodu", kaže Ranijeri.

Za utakmicu će biti spremni Luka Toni, Davido Pizaro i Žulio Serđio, dok je nastup Alešandra Pata za Milan pod znakom pitanja.

Ćezare Prandeli je nedavno demantovao prelazak u Juventus i na taj način spustio loptu u pripremi utakmice protiv "stare dame". Prandeli je bio jedan od glavnih kandidata da zameni Ćira Feraru u januaru. Juventus je zato doveo Alberta Zakeronija, koji je ugovor potpisao samo do leta.

"Moja budućnost? To je bitna tema, mislim ključna. Ipak sada je mnogo važnija utakmica protiv Juventusa, pa onda ona u utorak protiv Bajerna u Ligi šampiona. Moramo biti fokusirani na naše ciljeve. Lepo je kada vas povezuju sa velikim ekipama, ali mislim da u ovom trenutku nemam vremena da razmišljam o ponudama koje stižu", rekao je Prandeli.

Fiorentina je trenutno 10. na tabeli serije A i zaostaje za samo šest bodova za Juventusom koji je peti i bori se da se vrati u Evropu. Prandeli je zadovoljan što može da računa na Alberta Đilardina i Marija Alberta Santanu, ali će meč propustiti Huan Manuel Vargas zbog povrede zgloba. U timu neće biti ni Ćezarea Natalija.

Ekipa Katanije koju trenira srpski stručnjak Siniša Mihajlović u nedelju gostuje Kaljariju.

Serija A, 27.kolo:

Subota:

18:00 Fiorentina – Juventus

20:45 Roma – Milan

Nedelja:

15:00 Atalanta – Udineze

15:00 Bari – Kjevo

15:00 Bolonja – Napoli

15:00 Kaljari – Katanija

15:00 Palermo – Livorno

15:00 Sampdorija – Lacio

15:00 Sijena – Parma

20:45 Inter – Đenova

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Subota - dan derbija u Italiji

Izvor: Sportske.net, 05.Mar.2010

Na programu tri meča, Fiorentina dočekuje svog najvećeg rivala - Juventus. Inter se nada remiju u sudaru Rome i Milana.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.