Serija A: Lude završnice na čizmi - Sampdorija i Juventus pali u nadoknadi, Iguain u 92. promašio penal!

Izvor: Sportal.rs, 29.Okt.2014, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija A: "Lude" završnice na "čizmi" - Sampdorija i Juventus "pali" u nadoknadi, Iguain u 92. promašio penal!

Relativno mirno tekle su utakmice devetog kola "kalča", a onda, u završnici - bum! Inter je iz penala u 91. minutu preko Ikardija naneo prvi poraz Sampdoriji u sezoni, Luka Antonini je u 94. minutu "srušio" šampiona Juventus u Đenovi, a Gonzalo Iguain je u 92. minutu promašio penal za pobedu Napolija u Atalanti...

Dakle, više nema neporaženih ekipa u Seriji A.

Kikseve, pre svih Juventusa, a onda i ostalih pratilaca Sampdorije, Udinezea i Milana, maksimalno je iskoristila >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Roma, koja se pobedom nad Ćezenom (2:0), izjednačila sa "bjankonerima" na čelu tabele sa 22 boda.

Poraz Juventusa od Đenove je baš veliko iznenađenje, ne samo zbog imena rivala, već i zbog dešavanja na "Marasiju". Gosti su dominirali od samog početka, stvarali šanse, ali su ostali "praznih šaka" jer je na golu "grifona" briljirao Perin.

Čuvar mreže Đenove istakao se u drugom poluvremenu sjajnim intervencijama posle pokušaja Morate, a jednom je imao i malo sreće, kada je lopta zakačila prečku posle udarca Bonućija.

Kada se činilo da će Đenovljani osvojiti zlata vredan bod - oni su osvojili sva tri!

Igrali su se bukvalno poslednji momenti utakmice kada je "sevnula" kontra igrača domaćeg tima, poprečni pas ka Antoniniju Bufon je samo pogledom ispratio, a bivši igrač Milana podmetnuo nogu i poslao loptu u mrežu, za erupciju radosti na tribinama.

Duel koji neće po dobrom pamtiti legendarni golman Juventusa Đanluiđi Bufon, bio je njegov jubilarni 500. u dresu "bjankonera". Na drugoj strani, mnogo se više radovao 17-godišnji Rolando Madragora, zbog pobede, ali i zbog debija u dresu Đenove.

Siniša Mihajlović je prvi poraz posle četiri pobede i četiri remija, doživeo na mestu uspeha - protiv "svog" Intera. I to kako. Iz penala u nadoknadi vremena. Veliki doprinos "minimalcu" ekipe Valtera Mazarija dao je i Zdravko Kuzmanović, koji je u 52. minutu zamenio Ernaneša, a kasnije iznudio prekršaj za penal, koji je u gol pretvorio Argentinac Ikardi.

Nemanja Vidić bio je na terenu sve vreme.

Tragičari večeri su igrači Napolija, ne samo Gonzalo Iguain, kome je golman Atalante odbranio penal za pobedu i sprečio skok Napolitanaca na treće mesto na tabeli, nego i Hose Kaljehon. Čak i veći tragičar. Španac je uspeo da promašio "nepromašivo": Sa razdaljine od jednog metra poslao je loptu preko gola! Neverovatno!

"Bravuru" Kaljehona možete pogledati OVDE.

Serija A, 9. kolo:

Sreda:

Atalanta - Napoli 1:1

(Denis 57 - Iguain 86)

Kaljari - Milan 1:1

(Ibarbo 24 - Bonaventura 34)

Fiorentina - Udineze 3:0

(Babakar 44, 70, Valero 81)

Đenova - Juventus 1:0

(Anonini 90+4)

Inter - Sampdorija 1:0

(Ikardi 90+1. p)

Palermo - Kjevo 1:0

(Rigoni 81)

Roma - Ćezena 2:0

(Destro 9, De Rosi 81)

Torino - Parma 1:0

(Darmijan 10)

Četvrtak:

Verona - Lacio 20.45

Utorak:

Sasuolo - Empoli 3:1 

(Misiroli 56, Flokari 61, Berardi 73 - Kroke 18)

(Foto: Beta/AP/Marco Vasini/Tano Pecoraro)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.