Serija A - Interova euforija, Roma i Juve favoriti, hoće li se probuditi Napoli? (NAJAVA)

Izvor: Sportske.net, 15.Dec.2017, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija A - Interova euforija, Roma i Juve favoriti, hoće li se probuditi Napoli? (NAJAVA)

Nema velikih derbija, ali nekoliko veoma zanimljivih utakmica u kojima vodeći kvartet očekuje pobede. Najteže Napoliju protiv Torina koji najbolje partije pruža protiv timova iz vrha.

Posle burnog prošlog vikenda u kome je Inter zaustavio Juve i na kraju i ostao lider, Serija A se nastavlja u subotu, upravo Spaletijev tim otvara kolo, na "Meacu" stiže Udineze.

Ponovo nas čekaju krcate tribine sa euforijom navijača, tim je kompletan, Spaleti neće menjati ništa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << izvukli su se u kupu protiv Pordenonea, ali to je nebitno, odmorio je prvi tim, nema povređenih i svim silama će jurišati na novu pobedu. Moraće da budu oprezni, od kada je Masimo Odo stigao na klupu, Udineze je dobio tri od četiri meča i pobegao u sredinu tabele. Uvek su opasni kada nemaju šta da izgube, mada nedostaje Stipe Perica, ali će vremešni Maksi Lopez predvoditi napad. Biće interesantno videti susret njega i Ikardija, naravno, zbog Vande Nare, ali ona je pričala da su se pomirili.

Napoli će u subotu od 18 časova gostovati u Torinu, Mihajlović je odagnao tamne oblake otkaza pobedom u Rimu, videćemo hoće li rehabilitovati Ljajića, kaže da bi voleo zbog svog prijatelja Sarija da Napoli bude prvak. Gosti igraju lošije, ostali su bez daha poslednjih nedelja, izgubili prednost i čelo tabele. Ali, ovde moraju da pobede, Maksimović nije ni otputovao zbog povrede, Insinje se oporavio što mnogo znači drugoplasiranom timu na tabeli.

I Roma igra u subotu, u večernjem terminu, prošle nedelje zaustavio ih je Sorentino u Veroni, izgubili su dva bitna boda, ali kod kuće su sigurno apsolutni favoriti protiv Kaljarija. Džeko i Ščik će od prvog minuta na teren, vraća se Peroti, Rimljani su imali nekoliko kikseva protiv Kaljarija prethodnih godina, a zanimljivo da za razliku od nekih ranijih sezona, Sardi ne igraju tako loše u gostima. Kolarov je jasno jedna od najvećih uzdanica Di Frančeska.

Nedeljni matine rezervisan je za Milan, pobedili su Bolonju, sada idu u Veronu, videćemo da li Gatuzo može da veže dve pobede, uđe u seriju protiv lakših rivala. Čeka ih pun "Bentegodi", Verona gubi kod kuće, ali ne i nadu, protiv SPAL-a su ispustili za dva minuta pobedu. Iskusni Ćerći i Pacini će igrati protiv bivšeg kluba, koliki je motiv ne treba pričati...

Juventusu pred derbi naredne nedelje protiv Rome naravno treba pobeda u Bolonji i Alegri se pribojava, jer je Bolonja često tvrd orah na "Dal'Ari" za šampiona. Neće biti Bufona i Kjelinija, vraća se Pjanić, Dibala će opet na klupu, počinje Bernadeski koji igra odlično u poslednje vreme. Benatija i Rugani će biti štoperi, a od prvog minuta se u tim vraća Aleks Sandro.

Sampdorija je stala u poslednja dva meča, malo izgubila dah, sada će probati da zadrži šestu poziciju protiv Sasuola, još jednog od timova iz donjeg doma. Jakini je doneo pobedu na klupi Emilijanima prošle nedelje, malo lakše dišu posle trijumfa nad Krotoneom, ali na "Marasiju" će biti baš teško.

Benevento čeka SPAL, domaći imaju bod, sudar bivših drugoligaša je možda poslednja šansa da Napolitanci zadrže kakvu-takvu nadu, ali iskreno, oni ne deluju kao tim iz Serije A, iako nisu imali ni sreće u nekoliko mečeva. Gosti iz Ferare su iskusniji, ali ni oni ne igraju dobro, SPAL u gostima ima samo dva remija.

I na kraju, nedeljni program zatvaraju Atalanta i Lacio, "Bergamaski" su izborili nokaut fazu, kao i Lacijali, čeka nas fudbal za sladokusce, dva odlična tima, na "Komunaleu" u Bergamu je atmosfera sjajna. Sergej naravno počinje, Basta je na klupi, Lacio je imao mnogo primedbi na suđenje protiv Torina, sada mora da se vadi u Bergamu. "Orobići" su slavili u Đenovi, uzeli bod "Bikovima", spakovali pet komada Evertonu, sada će im biti malo lakše kada je predah u Evropi, ali ni oni nemaju pritisak prošle godine smo u Bergamu videli fantastičan meč i pobedu Rimljana od 4:3.

Parovi 17. kola

Subota:

Inter - Udineze 15:00

Torino - Napoli 18:00

Roma - Kaljari 20:45

Nedelja

Verona - Milan 12:30

Bolonja - Juventus 15:00

Krotone - Kjevo

Fiorentina - Đenova

Sampdorija - Sasuolo

Benevento - SPAL 18:00

Atalanta - Lacio 20:45

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.