Sereni 15. grend slem trofej!

Izvor: Mondo, 10.Sep.2012, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sereni 15. grend slem trofej!

Kakvo finale US opena! Serena Vilijams posle mnogo obrta pobedila prvu na WTA listi Viktoriju Azarenku - 6:2, 2:6, 7:5.

"Muški" tenis u ženskom finalu!

Serena Vilijams pokazala je da je i sa nepune 31 godine jednostavno neuništiva, dok je Azarenka propustila šansu da kruniše herojski otpor legendarnoj Amerikanki.

Međusobni skor uoči finala bio je 9:1 u korist Serene, što je jasno govorilo ko je favorit.

Beloruskinja je servirala za meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i titulu, ali je na početku gema napravila dve greške i otvorila protivnici put ka trima vezanim brejk loptama. Prvu je odbranila, drugu ne - 5:5.

Zatim je Serena "izbombardovala" Azarenku servisima, preokrenula na 6:5 i potpuno prebacila psihološki pritisak na drugu stranu.

Prva igračica sveta nije iskoristila gem loptu za 6:6, da bi naredna dva poena završila za nijansu prejakim udarcima - loptice su završile iza osnovne linije i to je bio kraj!

Serena je osvojila četvrti US open u karijeri, a ukupno 15. grend slem titulu.

Prvi put je trijumfovala na Flešing Medouzu daleke 1999, zatim 2002. i 2008 (6:4, 7:5 protiv Jelene Janković). Na tim terenima doživela je i dva od samo četiri poraza u grend slem finalima - od sestre Venus 2001. i od Samante Stosur 10 godina kasnije.

Azarenka nije uspela da ovogodišnjem Australijan openu pridoda još jednu od najvećih titula u tenisu.

Izgubila je ubedljivo prvi set, a onda se na impresivan način vratila u život, izbacivši Serenu iz njenog ritma i nateravši je na brojne, za nju atipične greške.

Beloruska teniserka nastanjena u SAD dva puta je sticala brejk prednosti u setu odluke (2:1, 4:3), ali jednostavno nije uspela da završi započeto.

Vilijamsova je ostvarila neverovatnu prednost u vinerima - 44:13, uključujući 13:0 u asovima, čime je više nego nadoknadila 17 neiznuđenih grešaka više na svom kontu.

Iskoristila je pet od 14 brejk lopti, Azarenka četiri od osam.

Impresivan podatak: finale teniserki na US openu od 1995. godine i duela Graf - Seleš (7:6, 0:6, 6:3) nije odigrano u tri seta!

(MONDO, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.