Izvor: Blic, 12.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena predala meč zbog povrede

Serena predala meč zbog povrede

SIDNEJ - Martina Hingis i Serena Vilijams doživele su povrede u polufinalu turnira u Sidneju i tako umanjile šanse za uspeh na Australijen openu, koji počinje u ponedeljak. Hingisova je povredila levu nogu u meču protiv Kim Klajsters, ali je nastavila da igra i na kraju slavila sa 7:5, 4:6, 6:2.

- Morala sam da odustanem od finala dubla kako bih se pripremila za meč u singlu. Uplašila sam se kada sam osetila bol, ali izgleda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će sve biti u redu sa nogom - izjavila je Martina Hingis, koja je zbog povrede članka ispustila prvo mesto na WTA listi. Švajcarska teniserka će u finalu igrati protiv Amerikanke Megan Šonesi, koja je posle samo devet odigranih gemova dobila duel sa Serenom Vilijams. Tamnoputa Amerikanka je u četvrtom gemu iskrenula zglob desne noge, ali je nastavila da igra sve do rezultata 5:4 za Megan Šonesi.

- Nisam osoba koja će zbog jednog meča rizikovati čitavu karijeru. Osetila sam bol, pokušala da nastavim, ali nije išlo. Zato sam predala meč, iako se ne radi o težoj povredi - rekla je Serena Vilijams.

Odustajanjem Hingisove od finala dubla najviše je izgubila njena partnerka Ana Kurnjikova, tako da je titula bez borbe pripala Lizi Rejmond i Rene Stabs. Kod tenisera u velikom finalu igraće drugi nosilac Švajcarac Rožer Ferer i Argentinac Huan Ignacio Čela. Federer je pobedio Endija Rodika sa 7:6 (7:3), 6:4, dok je Čela bio bolji od Belorusa Maksa Mirnija - 6:4, 6:4.

A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.