Ser

Izvor: B92, 18.Jul.2021, 13:56

Ser

Stiv Redgrejv je živa legenda Olimpijskih igara i jedan od najboljih veslača.

Ser Stiv Redgrejv je učestvovao na pet uzastopnih Olimpijskih igara od 1984. godine do 2000. godine i osvojio je pet zlatnih medalja i jednu bronzanu kako u paru tako i u timu.

Svrstavaju ga u red najvećih sportista svih vremena uz Pala Kovača, Aladara Gereviča, Rajnera Klimkea i Birgit Fišer.

Oženjen je takodje veslačicom En Kalavej – Redgrejv, koja je bila i šef lečničke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službe veslačkog tima Velike Britanije od 1992 do 2001.godine.

“Svako ko me vidi u čamcu ima moju dozvolu da me upuca”, rekao je tridesetčetvorogodišnji Redgrejv kada je završio učešće na svojim kako je želeo poslednjim Olimpijskim igrama. I to na televiziji u živom programu i objavio odlazak u penziju.

Od 1997. godine boluje od dijabetesa tipa 2, a pre toga je oboleo od virusa koji izaziva dijareju, ali karijeru je i dalje nastavio i posle Barselone bio u Atlanti i u Sidneju 2000. godine kada je i definitivno završio karijeru.

I nakon završetka karijere se često mučio sa zdravljem, a na temu dijabetesa je čak napisao i knjigu.

Kraljica Elizabeta ga je 2001. godine proglasila za časnog viteza i on ponosno nosi titulu “Ser” i veliki je ljubitelj fudbala i navijač londonskog Čelsija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.