Ser Aleks se vraća na klupu Mančestera

Izvor: Mondo, 16.Feb.2019, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ser Aleks se vraća na klupu Mančestera

Legendarni menadžer ponovo će voditi "crvene đavole" na specijalnoj utakmici u maju

Ser Aleks Ferguson sedeće na klupi Mančester junajteda, prvi put nakon što se povukao 2013. godine.

Škotski stručnjak, koji ima 77 godina, predvodiće tim sa Old Traforda na humanitarnom meču koji će biti odigran 26. maja.

Biće to revija protiv Bajerna iz Minhena u organizaciji Fondacije Mančester junajteda, kojom će biti obeleženo 20 godina od spektalarne sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u kojoj je engelski klub osvojio titulu Lige šampiona, ali i Premijer ligu i titulu FA kupa.

"Stvarno se radujem tom posebnom danu na Old Trafordu. Biće to sjajna prilika uhvatiti se u koštac sa nekim dobro poznatim licima, ali I odlična prilika da podržimo Fondaciju Mančester junajteda", rekao je Ferguson.

Bivši menadžer Junajteda, koji je taj klub vodio od 1986. do 2013. godine, prošlog maja doživeo je moždani udar, ali se oporavio nakon operacije.

Sir Alex Ferguson is returning to the Old Trafford dugout for a special #Treble99 reunion! More info ⬇

— Manchester United (@ManUtd) February 16, 2019

Te 1999. godine Mančester junajted pobedio je Bajern (2:1) u finalu Lige šampiona na stadionu Nou Kamp u Barseloni, i to posle preokreta, golovima u nadoknadi vremena.

Strelci za "crvene đavole" bili su Tedi Šeringem u 91. minutu i sadašnji menadžer Jujateda Ole Gunar Solskjer u 93. minutu. Nemci su poveli golom Marija Baslera u šestom minutu meča.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.