Senzacija: Čukarički pobedio kod kuće!

Izvor: Mondo, 30.Apr.2017, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Senzacija": Čukarički pobedio kod kuće!

Posle serije od pet mečeva bez trijumfa na Banovom brdu, Čuka je "našla žrtvu". A, žrtva će današnji poraz možda "platiti" ispadanjem iz lige.

Foto: MN Press

Senzacija!

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su nekoga na svom terenu prvi put od 25. februara, odnosno posle dva meseca i serije od pet utakmica u kojoj su belo-crni tri puta poraženi i dva puta izvukli po bod.

U poslednjem susretu 33. kola plej-aut grupe, ujedno susretu koji je daleko, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << daleko važniji bio gostujućem timu, tim Nenada Lalatovića zaboravio je na debakl u Kup sudaru sa Crvenom zvezdom prošle srede i pobedio Metalac 2:0 (0:0).

Strelci za Čukarički bili su Ognjen Ožegović u 67. i Đorđe Đurić u 74. minutu.

Gosti iz Gornjeg Milanovca ostali su pri dnu tabele sa dva boda više od čačanskog Borca i četiri više od Novog Pazara, koji bi ispali da se danas završilo prvenstvo. Do kraja ostale su još četiri runde, a tim Nenada Vanića moraće da, ako ništa drugo, pronađe bodove na svom stadionu, jer na tuđim nema pobedu od novembra prošle godine kad je Metalac pobedio Borac u Čačku 1:2.

Od tada, vraćena su samo četiri boda u Milanovac od 21 mogućeg.

Trener "brđana" Lalatović za utakmicu protiv Metalca u startnu postavu uvrstio je trojicu omladinaca - Marka Šarića, Nemanju Milojevića i Savu Radića. Čukarički je u prvom poluvremenu nadigrao Metalac, ali osim nekoliko pokušaja iz daljine i iz teških pozicija nije ozbiljnije ugrozio gol Nemanje Belića.

Čukarički je u drugom delu nastavio u istom ritmu. Ognjen Ožegović je prvo u 51. minutu snažno šutirao sa oko 18 metara, ali je Belić vrhovima prstiju odbranio njegov pokušaj i izbacio loptu u korner. Samo četiri minuta kasnije najbolji strelac "brđana" imao je solidnu priliku s pet metara, ali je šutirao u golmana Metalca.

Ožegović se u 67. minutu napokon upisao u listu strelaca, kada je iskoristio dobar centaršut sa desne strane i na oko 10 metara uhvatio volej koji je završio u mreži Metalca. Matić je iz prekida sa oko 30 metara desno iskosa proigrao Jevtića, a ovaj je iz prve centrirao i na drugoj stativi pronašao Djurića koji je bio najviši u skoku, te loptu glavom prosledio u mrežu Belića.

Do kraja susreta bitka se uglavnom vodila na sredini terena, tako da nije viđena nijedna prilika na obe strane.

Rezultati 33. kola:

subota

OFK Bačka – Borac 0:1 (0:0)

/Punoševac 73/

Spartak - Novi Pazar 2:1 (2:0)

/Savković 11, Mudrinski 38/

Rad – Radnik 0:2 (0:1)

/Milovanović 16, Stanković 77/

nedelja

Čukarički – Metalac 2:0 (2:0)

/Ožegović 67, Đurić 74/

Tabela plej-auta: Čukarički 26, Spartak 22, Radnik 22, Rad 18, OFK Bačka 17, Metalac 17, Borac 15, Novi Pazar 13.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.