Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2021, 13:11

Sent Patriks čuva prvo mesto, Šamrok u sve većoj krizi

Utakmicama u petak se nastavlja šampionat Republike Irske. Na vrhu tabele su se izdvojila tri kluba

Pomalo neočekivano Sent Patriks Atletik je iskočio na prvo mesto na tabeli prvenstva Republike Irske. Devetostruki prvak te zemlje iskoristio je na najbolji mogući način rezultatsku krizu aktuelnog šampiona Šamroka, preuzeo je lidersku poziciju, koju će probati da sačuva u petak na gostovanju Voterfordu. Taj meč počinje od 20.45.

Sveci su pobedili na poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tri prvenstvene utakmice, protiv Longforda (3:1), Sliga (2:0) i i Fin Harpsa (4:1). Kako je Šamrok u tom periodu osvojio samo četiri boda, a Sligo samo jedan, Sent Patriks je nadoknadio minus. Posle ovog kola će biti odigrano tačno pola šampionata, dakle ima još dovoljno vremena i za druge timove da se umešaju u borbu za vrh. Tu se pre svega misli na Dandok, koji je na razočaravajućoj sedmoj poziciji, samo pola godine pošto je igrao u grupnoj fazi Lige Evrope.

20.45: (7,25) Voterford (4,10) Sent Patriks (1,43)

Sent Patriks i Voterford su se sastali već jednom ove sezone, krajem aprila. Tada je bilo 1:0 za Svece.

Srećan sam kako igramo u poslednje vreme, igrači vredno rade. Oduševljen sam njihovim pristupom treninzima i utakmicama“, rekao je trener Sent Patriksa Stiven O‘Donel.

Voterford će večeras da bude oslabljen, pošto zbog povreda neće igrati sigurno Deril Marfi, Oskar Brenan, Tanmajz Sobovale i Ajzak Čipamba. Takođe, problem sa kolenom zadobio je Kajl Ferguson, a na povredu se žalio i Nil O‘Kifi, pa je moguće da će i oni da preskoče utakmicu. Sa druge strane, za Sent Patriks neće igrati samo Šejn Grifin.

Šamrok će takođe u petak na teren, njegov rival biće Drogeda. Roversi se nalaze već neko vreme u rezultatskoj krizi, koju su dodatno produbili prošlog ponedeljka fudbaleri Bohemijansa pobedom u Dablinskom derbiju sa 1:0.

21:00: (1,50) Šamrok (3,90) Drogeda (6,25)

Šamrok je prvi duel sa Drogedom jedva rešio u svoju korist. Slavio je sa 1:0, golom Danijela Mandroua u 95. minutu. Tada je još bio u dobroj formi, tek je koju nedelju kasnije počela kriza Roversa.

Olakšavajuća okolnost zeleno-belima je ta što je i Drogeda trenutno u lošoj formi. Izgubila je tri od poslednje četiri utakmice, a pre nedelju dana je Bohemijans bio bolji rezultatom 5:0. Potom je u ponedeljak Dandok odneo kući sva tri boda iz Drogede (1:0).

Mislim da je Drogeda jako dobra ekipa. Protiv Bohemijansa su samo imali loše veče i dobili su batine, ali već na sledećoj utakmici su se pokazali vrlo dobro. Imaju neke kvalitetne igrače u napadu, verujem da nam dolaze u goste sa namerom da pobede. Zato, biće nam ovo teška utakmica, ali bićemo spremni“, uverava trener Šamroka Stiven Bredli.

On će moći da računa na Dilana Votsa i Šona Kavenaga, koji su se oporavili od povreda i trenirali su prethodnih dana. Samo je Nil Feruđa povređen i sigurno neće igrati večeras.

REPUBLIKA IRSKA 1 – 18. KOLO

Petak

20.45: (1,75) Dandok (3,50) Deri Siti (4,50)

20.45: (7,25) Voterford (4,10) Sent Patriks (1,43)

21:00: (1,82) Fin Harps (3,30) Longford (4,40)

21:00: (1,50) Šamrok (3,90) Drogeda (6,25)

Subota

20.45: (3,00) Sligo (2,95) Bohemijans (2,45)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.