Senin rođak u F1 šampionatu ?

Izvor: B92, 31.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senin rođak u F1 šampionatu ?



Rođak Airtona Sene, Bruno Sena najavio je ulazak u Formula 1 šampionat do 2009. godine. 23-godišnji rođak trostrukog šampiona Formule 1, koji je preminuo 1994. godine, izjavio je da će sledeće godine skoro sigurno učestvovati u GP2 seriji, da bi kasnije napredovao u F1.

"U zavisnosti od rezultata u GP2 šampionatu, želim da napredujem u F1 kroz dve godine. Već imam određene kontakte u Formuli 1", izjavio je Bruno Sena, verovatno misleći, kako prenose nemački >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mediji, na nekadašnjeg klupskog kolegu Airtona Sene, Gerharda Bergera, koji je suvlasnik F1 tima Toro Roso.

Bruno se osvrnuo i na odlazak Mihaela Šumahera iz Formule 1: "Da moj ujak nije preminuo, Šumaher bi osvojio dve titule manje. Mihael skoro nikada nije bio primoran da vozi na samoj ivici, što bi bio slučaj da je Airton bio živ", rekao je Bruno Sena za nemački "Bild".

Brazilac Airton Sena je poginuo u nesreći na trci za VN San Marina 1994. godine. To mu je bila prva godina ugovora u Vilijams Reno timu, sa kojim je bio izraziti favorit za osvajanje titule posle prelaska iz Meklarena. Titulu je te, kao i sledeće godine osvojio Mihael Šumaher, vozeći za Beneton.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.