Gruzini pali u Danskoj pred meč sa Srbijom – strašan duel Šengelije i Lundberga

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 21:38

Gruzini "pali" u Danskoj pred meč sa Srbijom – strašan duel Šengelije i Lundberga

Košarkaška reprezentacija Danske zabeležila je vrlo bitnu pobedu protiv Gruzije u prvom kolu kvalifikacija za plasman na Eurobasket 2025, rezultatom 75:69.

Bio je ovo duel dve selekcije iz grupe u kojoj su Srbija i Finska.

Podsećamo, tri selekcije iz grupe izboriće plasman na Eurobasket s tim da su Finci već sigurni jer su domaćini turnira, dok se za preostala dva mesta bore tri tima.

Nakon duela Danske i Gruzije korak bliži tom cilju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je reprezentacija sa severa Evrope koja je u poslednjoj četvrtini preokrenula utakmicu u svoju korist.

Taj deo meča završen je rezultatom 25:16 u korist Danaca.

Ovaj meč bio je interesantan i zbog duela dvojice saigrača iz redova Virtusa, Ifea Lunberga sa jedne i Tokoa Šengelije sa druge strane. Inividualno, Šengelija je bio bez premca sa 27 poena, ali je Lunbergu pripala timska pobeda.

Najbolji igrač Danaca meč je završio sa 19 poena.

Istina, nije ga služio šut (1/8 za tri) međutim bio je perfektan sa penala (8/8), vrlo dobar u šutu za dva (4/8), uz to je i podelio sedam asistencija.

Osim njega, najzaslužniji za veliku pobedu Danaca bio je Kevin Larsen sa 13 poena.

Kod Gruzina, koji su vodili veći deo utakmice (u trećoj deonici imali +13), Džo Tomason sa 16 poena i Giorgi Očkikidze jedini su napadački pratili Šengeliju.

Gruzija je naredni rival Srbije, za tri dana u Tbilisiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.