Sena umesto Fizikele u timu Fors Indija

Izvor: Blic, 01.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sena umesto Fizikele u timu Fors Indija

Vlasnik ekipe Fors Indija Vidžaj Malija nagovestio bi da bi Bruno Sena mogao da bude interesantan za njegov tim, jer se Đankarlo Fizikela bliži kraju karijere.

Sena je ostao bez mesta u Formuli 1 za ovu sezonu kada je ekipa Bron GP odlučila da zadrži istu vozačku postavu, Džensona Batona i Rubensa Barikela, koja je prošle godine vozila za Hondu, a indijski milijarder ima visoko mišljenje o mladom Brazilcu.

- Znam da se Đankarlo bliži kraju karijere u Formuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1, ovo možda nije njegova poslednja sezona, ali je ona veoma blizu- rekao je Malija- A sa strane čekaju mladi vozači, jedan od njih je Bruno Sena, i iako smo mislili da će on

VOZAČI

1. Baton 10

2. Barikelo 8

3. Hamilton 6

4. Glok 5

5. Alonso 4

TIMOVI

1. Bron GP 18

2. Meklaren 6

3. Tojota 5

4. Reno 4

potpisati za Bron GP oni su se odlučili za Barikela, a mi ćemo ga imati u vidu.

Fors Indija je još po završetku prošle sezone objavila da će za ekipu voziti Đankarlo Fizikela i Adrijan Zutil, ali su tokom zime razmišljali o drugim opcijama posle potpisivanja ugovora o saradnji sa Mercedesom pa su se kao potencijalni vozači pominjali, pored Sene, i test vozač Meklarena Pedro de la Rosa i vicešampion DTM šampionata Pol di Resta.

Mladi Bruno, sestrić trostrukog šampiona Formule 1, legendarnog Aertona Sene, dugo je čekao na odluku ekipe Bron GP, a od tada je testirao za Mercedes u DTM šampionatu, a takođe će učestvovati i na trci „24 časa Le Mana", a narednog vikenda ga očekuje i prva trka Le Man serije u Barseloni.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sena menja Fizikelu?

Izvor: B92, 31.Mar.2009, 17:37

Vlasnik ekipe Fors Indija Vidžaj Malija nagovestio bi da bi Bruno Sena mogao da bude interesantan za njegov tim, jer se Đankarlo Fizikela bliži kraju karijere...Sena je ostao bez mesta u Formuli 1 za ovu sezonu kada je ekipa Bron GP odlučila da zadrži istu vozačku postavu, Džensona Batona i Rubensa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.