Sen-Maksimen iz Njukasla prešao u Al Ahli

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 19:54

Sen-Maksimen iz Njukasla prešao u Al Ahli

Dosadašnji fudbaler Njukasla Alan Sen-Maksimen potpisao je ugovor sa saudijskim klubom Al Ahli.

U saopštenju na klupskom sajtu engleski klub nije naveo detalje transfera, mada se u ostrvskim medijima spekuliše da se radi o transferu vrednom 27 miliona evra.

Sen-Maksimen je 2019. godine iz Nice prešao u Njukasl, za koji je odigrao 124 utakmice, postigao 13 golova i imao je 21 asistenciju.

Prošle sezone odigrao je 25 utakmica u Premijer ligi i pomogao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crno-belima da se plasiraju u Ligu šampiona, posle osvajanja četvrtog mesta na tabeli.

Sen-Maksimen je četvrti fudbaler iz Premijer lige koji je prešao u Al Ahli, posle Rijada Mahreza, Roberta Firmina i Eduara Mendija.

Francuski napadač oprostio se od kluba na društvenim mrežama i naveo da je igranje za Njukasl njegov "najveći trofej".

Vlasnik Al Ahlija je saudijski Javni investicioni fond, koji je i vlasnik Njukasla.

Njukasl je ovog leta doveo Sandra Tonalija iz Milana i Harvija Barnsa iz Lestera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.