Semjuel L. Džekson dobija BAFTA nagradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Semjuel L. Džekson dobija BAFTA nagradu

Na zvaničnoj stranici BAFTA (British Academy of Film and Television Arts ) organizacije, objavljeno je da će tokom ovogodišnje BAFTA Los Angeles dodele nagrada, glumac Semjuel L. Džekson biti počastvovan ovim priznanjem. Naime, on će dobiti nagradu Albert R. Brokoli za doprinos svetskoj industriji zabave.

Ceremonija će se održati 28. oktobra u Beverli Hilton Hotelu, a već drugu godinu za redom vodiće je komičar Džek Vajthol.

Kako je na sajtu navedeno, ova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nagrada se dodeljuje pojedincima sa talentovanim, inovativnim pristupom i istinskom globalnom pojavom, koja je imala dubok, trajan uticaj na svetsku industriju zabave. Njihova maestralna dostignuća i dalje zasenjuju, zabavljaju i inspirišu publiku širom sveta.

Evo šta je povodom ovogodišnje dodele rekao Kiran Brin, predsednik BAFTA ogranka u Los Anđelesu: "Poput istaknutog producenta po kome je ova nagrada dobila ime, Semjuel L. Džekson je načinio neosporiv doprinos globalnoj filmskoj industriji. On nam je darivao neke od najvećih uloga u istoriji filma, da ne spominjemo neke od klasičnih filmskih naslova svih vremena. Sa obimnim rasporedom snimanja koji bi druge glumce posramio, uključujući izvesno kvalitetno vreme provedeno u UK, uzbuđeni smo što je u mogućnosti da nam se pridruži na ovogodišnjoj dodeli nagrada British Academy Britannia Awards."

Prethodne, 2015. godine, dobitnik ove nagrade je bio Harison Ford.

Semjuel L. Džekson je glumio u preko 100 filmova, pri čemu se može izdvojiti nekoliko filmova snimljenih u saradnji sa Kventinom Tarantinom. Upravo jedan u nizu takvih filmova imao je premijeru krajem prošle godine, "The Hateful Eight", a za par dana, tačnije 1. jula, najavljena je premijera filma "Legend of Tarzan", u režiji Dejvida Jejtsa, uz listu od već tri filma čije je snimanje u toku i jednim koji je ušao u fazu post-produkcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Semjuel L. Džekson će dobiti BAFTA nagradu

Izvor: Radio 021, 05.Jul.2016, 08:41

Na zvaničnoj stranici BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) organizacije, objavljeno je da će tokom ovogodišnje BAFTA Los Angeles dodele nagrada, glumac Semjuel L. Džekson biti počastvovan ovim priznanjem...Naime, on će dobiti nagradu Albert R. Brokoli za doprinos svetskoj industriji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.