Semenji ne prija popularnost

Izvor: B92, 14.Nov.2009, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Semenji ne prija popularnost

Južnoafrička atletičarka Kaster Semenja izjavila je da joj ne prija popularnost od kada je bačena senka na njenu titulu svetske prvakinje zbog testa pola.

Semenja je pobedila u konkurenciji atletičarki na 800 metara u avgustu na Svetskom prvenstvu u Berlinu. "Ljudi sada gledaju u mene. Žele da me dotaknu. Pretpostavljala sam kako je biti popularan, ali ne svidja mi se baš toliko", rekla je Semenja.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) trenutno pregleda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << test pola, čiji bi rezultat trebalo da presudi da li južnoafrička atletičarka može da se takmiči sa ženama. IAAF je ranije odbacio tvrdnje australijskih medija da testovi pokazuju da Semenja ima i muške i ženske polne organe. Odluka se očekuje sledećeg petka.

Na Svetskom prvenstvu, još pre finalne trke, zatražen je test za određivanje pola zbog njenih mišića i velikog napretka u kratkom vremenskom periodu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.