Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2021, 23:29

Selta po engleskom modelu: Eduardo Kude na Balaidosu do 2024.

Argentinski strateg produžio ugovor sa Nebeskoplavima

Procvetala je Selta od dolaska Eduarda Kudea. Tim iz Galicije pretežno se prethodnih sezona borio za opstanak, možda bi tako bilo i prošle da Kude nije preuzeo kormilo. Tim bez glave i repa koji gleda kako da sačuva status u Primeri transformisao je u ekipu koja je zamalo iskoračila na evropsku scenu. To su u Selti znali da nagrade.

Eduardu Kudeu ponuđeno je produženje ugovora, Argentinac je prihvatio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uslove i do 2024. godine će se zadržati na Balaidosu, ako nastavi da beleži dobre rezultate ili ne stigne nepristojna ponuda. Kude je u novembru prošle godine seo na Seltinu klupu, kliknuo je sa timom i rezultati su odmah došli. Ali, ne sami od sebe.

𝐎𝐅𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋 🖊️ Eduardo Coudet will coach RC Celta until 2024.#Chacho2024 #RCCelta pic.twitter.com/Kib3UkZ9Xm

Utegao je Kude Seltu, a u prvih šest utakmica pod njegovim vođstvom Jago Aspas i drugovi su u Primeri upisali pet pobeda i remi. Bilo je i praznog hoda, ali od Argentinca se prvenstveno očekivalo da stabilizuje ekipu i ostavi Seltu u Primeri. To se nijednog momenta nije dovodilo u pitanje, a pred kraj sezone Selta je vezala pet trijumfa. Ipak, to nije bilo dovoljno da se sustigne Viljareal i sedmo mesto, koje donosi izlazak u Ligu konferencija.

Prvi put u trenerskoj karijeri Eduardo Kude prešao je  Atlantik, odabrao je Seltu, čiji je dres nosio u igračkim danima. Već sada je jasno da će se kao trener zadržati duže, pošto je za vreme igračkih dana proveo samo jednu sezonu na Balaidosu.

"Zahvalan sam i srećan. Pokušaću da sarađujem kao i do sada i napravim projekat. Trudiću se da ljudi mogu da vide taj rad i da zbog toga budu uzbuđeni i ushićeni”, poručio je Kude.

Temperamentni argentinski strateg ne zaleće se sa obećanjima.

"Prvi cilj se neće menjati, biće da dobijemo prvu sledeću utakmicu. Glavno je to što imamo vrlo dobru bazu igrača, koji se identifikuju sa klubom, gradom i ovim bojama. To je osnovno. Znamo da ćemo imati isti budžet kao ove sezone i pokušaćemo da se pojačamo na najbolji način i naravimo zapažene rezultate. Takođe, napravićemo tim od igrača za koje će sinonim biti posvećenost”, zaključio je Argentinac.

U Selti su maštali da vežu trenera višegodišnjim ugovorom. Sada im se ta želja ispunila.

"Veoma smo uzbuđeni. Ovaj događaj je nagrada. Oduvek sam govorio da volim engleski model, u kojem treneri dugo ostaju u jednom timu. Nažalost, nisam to postigao do danas kada smo na duže vreme produžili sa trenerom. U te tri godine želimo da postanemo stabilni. Nakon ogromnog napora koji su uložile obe strane, očekuje se ispunjenje ciljeva I postizanje dobrih rezultata“, rekao je Karlos Murinjo.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.