Selektor Hrvatske: Raspad sistema!

Izvor: Mondo, 11.Sep.2018, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selektor Hrvatske: Raspad sistema!

"Ne možemo se uvek vraćati kao u Rusiji..."

Foto: AP/Alberto Saiz

Par meseci nakon što su u Hrvatskoj dočekani kao heroji nacije, fudbalski reprezentativci te zemlje crvene zbog svog debakla.

Aktuelni vicešampiona sveta odigrali su u Elčeu prvi takmičarski meč od Mundijala i doživeli najteži poraz u istoriji svoje reprezentacije:

ŠPANIJA - HRVATSKA 6:0!

Iako su Ivan Santini, Ivan Rakitić i Ivan Perišić promašivali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dobre šanse na početku utakmice, činilo se da kazna za to ne može biti ovako ubedljiva. Međutim, bila je teža od najcrnjih pretpostavki na klupi Hrvatske.

Zlatko Dalić šetao je ispred članova stručnog štaba i bezuspešno tražio način da spreči brodolom.

"Odigrali smo odličnih 20 minuta na početku, imali tri stopostotne šanse. Tada smo nestali sa terena. Ni duela, ni agresije, raspad sistema", rekao je selektor Hrvata, a preneo portal "index.hr".

"Protivnik nas je razbio. Čestitke rivalu, a za nas jer ovo velika pouka. Moramo znati da imamo problem. Ne možemo se uvek vraćati nakon primljenih golova kao na Svetskom prvenstvu. Primili smo šest golova, to je jako teško za nas. No, što je tu je, moramo videti što dalje".

Povreda Šime Vrsaljka u 20. minutu i prinudna izmena učinili su da veče bude još teže za Dalića.

"To je koleno, problem koji se vraća. Bolje da je izašao nego da se pogorša", dodao je hrvatski selektor.

Sledeću utakmicu Hrvati će odigrati 12. oktobra na stadionu Rijeke, protiv Engleske. Pročitajte sve rezultate prva dva kola Lige nacija.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.