Selbi srećan zbog pobede protiv OSalivena u Jorku

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2016, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selbi srećan zbog pobede protiv O'Salivena u Jorku

Aktuelni svetski šampion u snukeru Mark Selbi rekao je da je srećan zbog osvajanja Otvorenog prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva i da će biti zadovoljan svojim rezultatima čak iako do kraja karijere ne osvoji nijedan trofej.

Selbi je drugi put u karijeri osvojio trofej na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva, pošto je sinoć u Jorku pobedio Ronija O'Salivena sa 10:7. To je bio prvi poraz O'Salivena u finalu tog turnira, koji je osvajao pet puta.

"Sjajan je osećaj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osvojiti ovaj trofej. Kao što sam rekao posle osvajanja Svetskog prvenstva, ako igram za trofej nekog velikog turnira u finalu želim da igram protiv Ronija i da ga pobedim. To sam uradio na Mastersu, na Svetskom prvenstvu i u Jorku i fantastično se osećam", rekao je Selbi.

Prvi igrač sveta Selbi je bolje počeo meč, poveo je posle prvog dela sa 7:2. O'Saliven je uspeo da se primakne na 8:7, uz dva trocifrena brejka od 130 i 134 poena, ali je Selbi uzvratio sa tri trocifrena brejka i pobedio.

"U prvom delu sam igrao dobro, Roni je promašio nekoliko kugli i nije igrao svoju igru. U drugom delu meča me je pritisnuo i zadovoljan sam kako sam odigrao na kraju. Kod rezultata 7:5 sam pomislio da sigurno ne bih paničio da igram protiv bilo kog igrača koji nije brz kao Roni. On je veoma brz i pre nego što shvatite smanjio je zaostatak na dva frejma, pa pomalo počne da vam se vrti u glavi. Ali, pokušao sam da ostanem u meču, setio sam se da i dalje vodim i išao sam frejm po frejm", rekao je Selbi.

On je postao tek šesti snukeraš koji je u jednoj kalendarskoj godini osvojio Svetsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva. Pre njega to su uspeli O'Saliven, Stiven Hendri, Stiv Dejvis, Džon Higins i Džon Perot. Selbi je po dva puta osvajao tri najvažnija turnira u snukeru, Svetsko prvenstvo, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Masters.

"Svi rezultati su zaista posebni, sjajan je osećaj osvojiti sva tri velika turnira, ali je još bolje osvojiti ih dva puta. Čak iako više ne osvojim nijedan trofej biću zadovoljan svojim rezultatima", rekao je Selbi.

Selbi je ove godine, osim pobede u Jorku i Svetskog prvenstva, osvojio i Klasik Pola Hantera i Međunarodni šampionat i sa 10 titula koje se boduju za svetsku rang-listu i izjednačio se na listi sa Džimijem Vajtom.

Petostruki svetski šampion O'Saliven rekao je da je razočaran, ali da je zadovoljan svojim stavom i načinom kojim je ušao u finale.

"Mislim da su navijači uživali. Mark je bio dovoljno dobar za pobedu i čestitam mu. Zadovoljan sam svojim stavom. Zadovoljan sam jer sam došao za sto i igrao i nisam previše gledao okolo, što može da se desi kada igrate duge frejmove. Uživao sam u svojoj igri, ali promašio sam suviše lakih kugli da bih osvojio turnir, a zbog toga najverovatnije nisam ništa osvojio ove sezone. Tokom celog finala sam promašivao prilično lake kugle", rekao je O'Saliven.

O'Saliven je pet puta osvajao Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva i ima 28 titula koje se boduju za svetsku rang-listu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.