Seku Sanogo dobio srpski pasoš, a nije u Zvezdi

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 16:36

Seku Sanogo dobio srpski pasoš, a nije u Zvezdi

Državljanin Obale Slonovače Seku Sanogo, od 6. aprila 2023. godine postao je i državljanin Republike Srbije.

Njemu je odlukom u Službenom glasniku dodeljen srpski pasoš i ukoliko se bude vratio u srpski fudbal, neće zauzimati mesto stranca.

“Prima se u državljanstvo Republike Srbije Sanogo Seku Junior, ime oca N’vafungbe, rođen 5. maja 1989. godine, u Republika Obale Slonovače, državljanin Republike Obale Slonovače”, saopšteno je u Službenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glasniku.

Podsetimo, Sanogo je prethodne zime Ljutice Bogdana zamenio za Pariz gde nastupa u francuskoj Ligi 2, a tamo će ostati do kraja tekuće sezone kroz pozajmicu.

Zahtev za dobijanje srpskih papira podnet je dok je na klupi Zvezde bio Dejan Stanković, ali je dolaskom Miloša Milojevića izgubio mesto u timu i napustio Srbiju.

Pre njega su istim putem dobijanja srpskog pasoša išli Mohamed El Fardu Ben i Gejlor Kanga.

Trenutno se kao stranci u Crvenoj zvezdi vode Osman Bukari, Kings Kangva, Jegor Prucev, Aleks Vigo i Irakli Azarov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.