Seko: Del Pjero možda napušta Juve

Izvor: B92, 02.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seko: Del Pjero možda napušta Juve



Sportski direktor Juventusa Alesijo Seko izjavio je da bi fudbaler tog torinskog kluba Alesandro Del Pjero mogao da napusti ekipu pošto još nije postignut dogovor o njegovom produžavanju ugovora. Italijanski napadač je u Juventus došao 1993. godine iz Padove, a 1996. je sa ekipom osvojio i titulu prvaka Evrope. Del Pjero Juvenus nije napustio ni kada je klub zbog umešanosti u skandal sa lažiranjem utakmica preseljen u drugu italijansku ligu, Seriju B.

"Postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rizik da ga izgubimo, ali radimo sve što možemo da zadržimo Del Pjera. Pokušavamo da postignemo dogovor. Detalji moraju da ostanu u klubu, pošto drugačija situacija ne bi pomogla ikome", rekao je Seko za televiziju Skaj.

Del Pjero se 1995. izborio i za mesto u reprezentaciji Italije sa kojom je prošle godine osvojio i titulu prvaka sveta. Italijan, ipak, više nije u formi u kojoj je nekada bio.

Italijan je posle loše partije na prošlomesečnom susretu sa Francuskom u kvalifikacijama za Evropsko prvensto 2008. godine izgubio status reprezentativca. Kasnije je 32-godišnji fudbaler izjavio da za "azure" želi da igra samo kao napadač, a ne kao "vezista".

Juventus je u sličnoj situaciji bio i u letnjem prelaznom roku, kada se činilo da će zbog loših odnosa sa upravom kluba ekipu napustiti i drugi napadač David Trezege iz Francuske.

Trezege je, međutim, neočkivano potpisao novi ugovor i trenutno je sa sedam postignutih golova zajedno sa napadačem Intera Zlatanom Ibrahimovićem najbolji strelac italijanskog prvenstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.