Šejn Larkin MVP 11. kola Evrolige

Izvor: B92, 02.Dec.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šejn Larkin MVP 11. kola Evrolige

Šejn Larkin, košarkaš Anadolu Efesa, postigao je 49 poena u pobedi svog tima nad Bajernom i zasluženo proglašen za najkorisnijeg igrača 11. kola Evrolige.

Šejn Larkin je u petak uveče ispisao istoriju sa 49 postignutih poena u pobedi Efesa nad Bajernom rezultatom 104:75 i izjednačio rekord po broju trojki (10) na meču.

Prethodni rekorder po broju trojki je bio Endru Gaudlok, koji je to uradio 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine u dresu Fenerbahčea, zanimljivo, takođe protiv minhenskog Bajerna.

Šejn Larkin je uz 49 poena imao i 5 asistencija, 2 skoka i 1 ukradenu loptu za 31 minut što mu je donelo 53 indeksna poena, iliti peti najbolji učinak otkako se to zvanično i meri.

Larkin je tako osvojio 4. titulu MVP kola, a iza sebe je ostavio Nikolu Milutinova sa 13 poena i 11 skokova, kao i Bojana Dubljevića sa 22 poena i 8 skokova, ali i Vladimira Lučića koji je postigao 20 poena, uhvatio 4 skoka i 3 puta asistirao.

Kaspars Kambala iz Efes Pilsena sa 41 poenom i Vlado Šćepanović sa 40 poena u dresu Partizana bili su prethodni rekorderi po broju postignutih poena, kaže statistika sa sajta Evrolige.

Larkin je tako preuzeo i prvu poziciju u poretku skorera, pošto trenutno prosečno beleži 22 poena, i tako se približio rekordu koji drži pokojni Alfonso Ford sa 22.22 poena u proseku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MVP novembra? Šejn Larkin

Izvor: B92, 02.Dec.2019

Šejn Larkin, američki košarkaš koji nastupa za Anadolu Efes, proglašen je za najkorisnijeg igrača meseca novembra u Evroligi...Košarkaši Anadolu Efesa su imali sjajan novembar u Evroligi, pošto su uspeli da pobede u svih pet mečeva koje su odigrali – Olimpijakos, Zenit, Asvel, Armani i Bajern...Tokom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.