Šefild ispao, Bolton u Kupu UEFA

Izvor: B92, 13.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefild ispao, Bolton u Kupu UEFA



Fudbaleri Šefild Junajteda ispali su iz Premijer lige posle dramatičnog raspleta u poslednjem kolu šampionata. Šefild Junajted, koji je veći deo sezone proveo van zone ispadanja, imao je situaciju u svojim rukama, ali je poražen kod kuće od Vigana rezultatom 2:1. Tako je Vigan u poslednjem meču izborio još jednu sezonu u eliti. U poslednjem kolu spasao se i Vest Hem, koji je na Old Trafordu pobedio Mančester Junajted 1:0, ostvarivši dupli trijumf nad novim šampionom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U Kup UEFA plasirali su se Everton (još prošle nedelje, odigrao 1:1 na Stamford Bridžu), Totenhem pobedom nad Mančester Sitijem 2:1, i Bolton, kojem je bod u duelu sa Aston Vilom (2:2) bio dovoljan.

Legendarni Robi Fauler oprostio se od Enfilda na nesrećan način – izašao je u 88. minutu bez postignutog gola, a samo dva minuta kasnije njegov tim je imao penal iz kojeg je Hari Kjuel izborio 2:2 sa Čarltonom.

Priliku da ih prestignu pobedom ispustili su Reding, koji je u Blekburnu igrao 3:3, kao i Portsmut, koji je sa Arsenalom podelio bodove bez golova.

U mečevima bez mnogo takmičarskog značaja Njukasl je u gostima igrao sa Votfordom 1:1, Midlzbro je bio bolji od Fulama 3:1.

Šampionat bi rasplet mogao da dobije na sudu, pošto su četiri kluba tužila Vest Hem, koji je prekršio pravila Lige pri dovođenju Karlosa Tevesa i Havijera Maskerana u avgustu. Liga je kaznila Vest Hem novčano, ali ne i oduzimanjem bodova, a reakciju suda znaćemo uskoro.

Od avgusta umesto Votforda, Čarltona i Šefild Junajteda u ligi će igrati Sanderlend, Birmingem i pobednik plej ofa, u kojem igraju Sautempton, Derbi, Vulverhempton i Vest Bromvič Albion.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.