Šef UCI: Neću Armstronga na Turu

Izvor: B92, 17.Mar.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef UCI: Neću Armstronga na Turu

Prvi čovek Međunarodne biciklističke unije (UCI) Brajan Kukson rekao je da Lens Armstrong planom da vozi rutu trke Tur d’Frans pokazao nepoštovanje.

Armstrongu je svih sedam titula sa Tura oduzeto zbog dopinga, a takođe mu je izrečena doživotna zabrana, ali će se ove godine vratiti na najprestižniju trku na svetu da bi pomogao jednoj humanitarnoj organizaciji.

Amerikanac je dobio poziv bivšeg fudbalera Džefa Tomasa da mu se pridruži u cilju da sakupe novac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za borbu protiv leukemije tako što će dan pre etape na Turu voziti tu rutu.

Ne mogu da nađem bolju reč od nepoštovanja za to što Lens Armstrong planira da vozi neke ili sve etape dan pre trke. Prema Turu, sadašnjim biciklistima, UCI i antidoping zvaničnicima”, rekao je Kukson, “Opravdanje humanitarnom organizacijom je koristio toliko puta tokom karijere i to nas je uvalilo u mnoge neprilike, za koje svi znaju. Izgleda da je Lensa neko ubedio da to radi, a ako jeste, jasno je da nije razmišljao. Mislim da bi ga trebalo savetovati da ne radi to. Nikada ga nisam sreo, niti sam pričao sa njim, nisam oduševljen situacijom, ali je moja poruka jasna”.

Kukson je naglasio da nema ovlašćenje da Armstrongu zabrani da vozi humanitarnu trku, ali je na pitanje da li se saoseća sa Armstrongom dao nedvosmislen odgovor.

On je izdvojen, njegov slučaj je bio neverovatan, ali ne postoji veliki broj biciklista koji su osvojili Tur d’Frans sedam puta tako što su varali. Zaista nisam željan da budem predsednik UCI koji će vratiti Lensa Armstronga u biciklizam”, naglasio je Kukson.

Armstrong je, inače, najavio da će sarađivati sa Antidoping agencijom Sjedinjenih Država, koja mu je izrekla kazne pre skoro tri godine, u pokušaju da mu se ukine doživotna suspenzija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.