Šef Red Bula: Fetelu smo rekli da ne pretiče Vebera, sam je to uradio

Izvor: Blic, 24.Mar.2013, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Red Bula: Fetelu smo rekli da ne pretiče Vebera, sam je to uradio

Šef Red Bula Kristijan Horner rekao je da je Sebastijan Fetel samostalno odlučio da se ogluši o naređenje iz boksa i pretekne klupskog kolegu Marka Vebera u trci Formule 1 za Veliku nagradu Malezije.

Fetel je pobedio u trci u Maleziji, zabeležio 27. pobedu u karijeri i tako izjednačio rekord legendarnog Džekija Stjuarta.

Aktuelni šampion se u toku trke žalio da je Veber spor i on ga je, uprkos naredbi iz boksa da to ne radi, u 46. krugu uz kontakt obišao i do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kraja sačuvao prednost.

"Oni su odlučivali, što je bilo neprijatno za nas. Rekli smo im da zadrže svoje pozicije, ali Sebastijan je situaciju uzeo u svoje ruke kako bi pobedio - želeo je da pobedi", rekao je Horner.

"I ranije su imali žestoke duele - oni su veoma dobri vozači. Bodovi su u igri i obojica žele pobedu. Ali, ovo je za ekipu veoma neprijatno. Teško je kada u timu imate dva vozača koji se bore za titulu. Teško jer smo na kraju mogli da izgubimo 43 boda. Ne treba zaboraviti da se Formula jedan sastoji iz dva dela - šampionat

vozača i šampionat konstruktora", dodao je Horner.

Fetel je posle dve trke u šampionatu preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 40 bodova, iza njega je Kimi Raikonen iz Lotusa sa 31, dok je Veber treći sa 26 bodova.

U konkurenciji konstruktora prvi je Red Bul sa 66 bodova, ispred Ferarija i Lotusa koji imaju po 40. Mercedes je sakupio 37, Fors Indija 10, po četiri Zauber i Meklaren, a jedan bod ima Toro Roso.

Povezane vesti: Fetel se pokajao: Zabrljao sam, Veber je trebalo da pobedi! Vlasnik Red Bula: Isti tretman za Fetela i Vebera Red Bul predstavio RB9 bolid za Fetelovu četvrtu titulu u nizu Fetel ostaje bez titule, preticao u Brazilu pod žutom zastavom? Veber: Neću prepustiti Fetelu pobedu u Indiji

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fetel: Napravio sam veliku grešku

Izvor: Sportal.rs, 24.Mar.2013

Šampion sveta Sebastijan Fetel osvojio je Veliku nagradu Malezije, pošto je u završnoj fazi trke odlučio da ne posluša naređenja tima i upusti se u borbu sa timskim kolegom

Nastavak na Sportal.rs...

Fetel: Nisam ponosan, Veber je trebalo da pobedi!

Izvor: Vesti-online.com, 24.Mar.2013

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel rekao je danas da nije ponosan na današnju pobedu u trci Formule jedan za Veliku nagradu Malezije i izvinio se klupskom kolegi Marku Veberu jer nije poslušao naređenje iz boksa da ga ne obilazi...Proslava na postolju Velike nagrade Malezije.. ..Fetel se u toku trke...

Nastavak na Vesti-online.com...

Besni Veber pokazao srednji prst klupskom kolegi Fetelu!

Izvor: Sportal.rs, 25.Mar.2013, 00:12

Sebastijan Fetel pobedio je na Velikoj nagradi Malezije zato što nije prihvatio "naređenje" čelnika Red Bula, pa je prestigao klupskog kolegu Marka Vebera na liderskoj poziciji.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.