Sedorf: Voleo bih da imam Inzagijevu sreću

Izvor: Mondo, 10.Dec.2018, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedorf: Voleo bih da imam Inzagijevu sreću

Aktuelni selektor Kameruna osvrnuo se na svoje trenerske početke u Milanu...

Klarens Sedorf završio je igračku karijeru januara 2014, najmanje šest meseci pre nego što je planirao.

Sjajni holandski "vezista" u Brazilu je nastupao za Botafogo, kada je dobio "poziv koji se ne odbija" - da na klupi Milana nasledi Masimilijana Alegrija, koji je morao da ode zbog slabih igara i rezultata u dužem vremenskom intervalu.

Sedorf je od mogućih 57 osvojio 35 bodova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << po čemu su "rosoneri" bili četvrti najuspešniji tim Serije A, ali je na kraju sezone ipak dobio otkaz.

"To što ste bili veliki igrač, u trenerskom poslu vam pomaže prvih nedelju dana. Kredit se brzo potroši, a onda je potrebno da uradite nešto konkretno. Došao sam u Milan da mu pomognem kada je bio u lošoj situaciji. Osećao sam se vrlo usamljeno, ali smo napravili tim koji je osvojio mnogo bodova - 35 iz 19 utakmica, uz sasvim prihvatljiv stil igre".

Holanđanin je bio spreman da nastavi da radi, sledio je letnji prelazni rok, ali Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani su odlučili da pruže šansu drugom svom bivšem asu, Filipu Inzagiju, koji je do tada trenirao samo "primavera" tim Milana.

Pod vođstvom Inzagija su "rosoneri" zauzeli tek 10. mesto u prvenstvu Italije (13 pobeda, 13 remija i 12 poraza), uz važnu napomenu, da navijači i javnost u to vreme još nisu bili naviknuti na osrednjost.

"Voleo bih da sam imao Inzagijevu sreću - da nastavljam da gubim utakmice, a nekako da uspevam da ostanem na poziciji", gorko je konstatovao Sedorf, koji je letos imenovan za selektora Kameruna.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.