Sedmorica povređenih policajaca na VMA

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Jan.2013, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmorica povređenih policajaca na VMA

Pre utakmice između Crvene zvezde i Galatasaraja došlo je do sukoba navijača crveno–belih i policije, u kojima je povređeno više od deset policajaca, sedmorica su prebačena na VMA, ali kako je potvrđeno Tanjugu u Hitnoj pomoći, nisu u pitanju teže povrede.
U informaciji agencije Beta kaže se da je u sukobima ispred dvorane Pionir povređeno 20 policajaca i da je privedeno desetak osoba.
Do sukoba je došlo ispred „Pionira”, oko 20 časova, kada su kapije dvorane zatvorene, a ispred ostalo mnogo navijača sa ulaznicama.
Prvo su se, po navodima Tanjuga, međusobno potukli navijači, a potom je oko dvorane i u okolnim ulicama došlo do obračuna sa policijom. Pola sata pre početka utakmice kordon policije je zabarikadirao ulaze u dvoranu i nije dozvoljavao ulazak ni navijačima sa kupljenom ulaznicom, uz obrazloženje da su tribine ispunjene.
Policijski sindikat Srbije je u saopštenju istakao da su navijači napali policiju i da je jedan policajac teško povređen.
„Najoštrije osudujemo divljanje navijača koji su pred košarkašku utakmicu Crvene Zvezde i Galatasaraja u hali Pionir povredili prema dosadašnjim informacijama 20 policajaca, od čega je jedan vrlo teško povređen od udaraca kamenica po glavi” – kaže se u delu saopštenja koje je prenela Beta.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Haos: U tučama Zvezdinih navijača i policije 20 povrijeđenih!

Izvor: SandzakPress.net, 17.Jan.2013

Do ozbiljnog narušavanja javnog reda i mira došlo je nakon što su se među sobom sukobili navijači kod “Pionira”, jer nije bilo dovoljno ulaznica za sve pristalice Zvezde koje su željele da gledaju košarkašku utakmicu između “crveno-belih” i Galatasaraja. U velikim tučama navijača...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.