Izvor: MozzartSport.com, 30.Avg.2020, 17:38

Sedma titula je iza ćoška: Hamilton osvojio i Belgiju

Britanac upisao petu pobedu u sezoni

Skraćena je sezona u Formuli 1, ali to nimalo ne škodi Luisu Hamiltonu. Naprotiv, najbolji vozač današnjice je već sada, posle sedam trka, na autoputu ka novoj, sedmoj tituli šampiona sveta u karijeri.

Pala je i Belgija. I to bez imalo problema. Britanac je u svom stilu vozio kao lider od početka do kraja i upisao petu pobedu ove sezone na sedam trka.

Tri prethodne godine Hamilton je bio najbolji na svetu i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << evo sada je na putu da doda i četvrtu uzastopnu krunu. Istina, ostalo je još dovoljno takmičenja do kraja da može sve da se preokrene, ali mercedesovi bolidi deluju nedodirljivo za konkurenciju.

Na pobedničkom postolju pored Hamiltona stajao je Valteri Botas, drugi vozač Mercedesa, dok je treća pozicija pripala Maksu Ferštapenu iz Red Bula. Četvrto mesto i najbrži krug su pripali Danijelu Rikardu.

Daleko iza njih, tek na 13. poziciji je trku okončao nekadašnji prvak sveta Sebastijan Fetel.

Naredna trka voziće se u Italiji 6. septembra.

VN Belgije: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Botas (Mercedes), 3. Ferštapen (Red Bul), 4. Rikardo (Reno), 5. Albon (Red Bul), 6. Okon (Reno), 7. Sainc (Meklaren)...

Generalni poredak: 1. Hamilton (Britanija) 157 bodova, 2. Ferštapen (Holandija) 110, 3. Botas (Finska) 107, 4. Albon (Tajland) 48, 5. Lekler (Monako) 45...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.