Izvor: RTS, 24.Okt.2020, 13:55

Sedma pobeda Dušana Borkovića, trijumf ga deli od ulaska u istoriju

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zabeležio je i sedmu pobedu u TCR šampionatu Istočne Evrope. Naš as ima maksimalan učinak u takmičenju i još jedna pobeda ga deli od ulaska u istoriju, jer Borković ima šansu da postane prvi Srbin koji je pobedio u svim trkama. Poslednja trka vozi se u nedelju u 12 časova i 20 minuta.
Borković je u svom Hjundaiju i30n startovao sa pol pozicije u predposlednjoj trci u šampionatu Istočne Evrope, međutim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na startu ga je pretekao takođe naš vozač Milovan Vesnić u Kupri.

Ipak, Borković se ubrzo vratio na prvo mesto koje nije ispustio do kraja trke.
Vesnić je zauzeo izvanredno drugo mesto, dok je treći bio Čeh Jahim Galaš u Golksvagen Golfu GTI TCR.
Dušan Borković je tako nastavio pobednički niz od sedam uzastopnih pobeda.
Apsolutnu dominaciju u TCR šampionatu Istočne Evrope Borković ima priliku da potvrdi u nedelju od 12 časova i 20 minuta kada će se voziti i poslednja, osma trka u sezoni.

Inače, Dušan Borković je i uoči ovog poslednjeg, četvrtog trkačkog vikenda na Hungaroringu osvojio šampionsku titulu, a u nedelju će pokušati da postane prvi Srbin koji je trijumfovao na svim trkama u nekom šampionatu pod okriljem Svetske automobilske Federacije.
Na Hungaroringu je naš komentator i novinar Nemanja Matić koji priprema specijalnu emisiju o šampionskih tituli Dušana Borkovića.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TCR Eastern Europe Trophy 2020 – Borkoviću 7. pobeda, Vesnić drugi

Izvor: AutoBlog, 24.Okt.2020

Na poznatom automotodromu pokraj Budimpešte, u Madjarskoj, na stazi Hungaroring, naš najtrofejniji internacionalac Dušan Borković, zabeležio je i sedmu pobedu u četvrtom ovogodišnjem vikendu serije TCR Istočna Evropa. Borković je u „hjundaiu i30N TCR“ pobedio dva puta u Hrvatskoj, dva puta...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.