Sedam od 10 najplaćenijih fudbalera sveta su na platnom spisku Arapa

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 21:55

Sedam od 10 najplaćenijih fudbalera sveta su na platnom spisku Arapa

Magazin Forbs objavio je listu najplaćeniji fudbalerana svetu na kojoj su, većinom, igrači na platnom spisku arapskih vlasnika u Saudijskoj Arabiji i Evropi.

Listu predvodi Kristijano Ronaldo, iza njega je Lionel Mesi, dok je na trećem mestu Nejmar.

Upliv petro-dolara u fudbal koji se najpre desio sa kupovinom Mančester sitija i Pari Sen Žermena, pa se nastavio saudijskim "bumom", učinio je da igrači koji igraju za te klubove danas najplaćeniji na svetu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Četvorica od prvih pet igrača na svetskoj listi najplaćenijih dolaze iz klubova čiji su vlasnici iz Katara, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Najplaćeniji igrač van tih okvira je Mohamed Salah iz Liverpula koji će od ugovora sa "Redsima" zaraditi 53 miliona dolara.

Daleko je to od novca koji se trenutno nudi u Saudijskoj Arabiji, baš tamo gde je Salah letos, da je prihvatio ponudu, mogao da nastavi karijeru.

Na listi se naaze dvojica fudbalera najmoćnijeg kluba u Saudijskoj Arabiji Al-Nasra, jer je tu, pored Ronalda, i Sadio Mane.

1. Kristijano Ronaldo (Al-Nasr, 260 miliona)

2. Lionel Mesi (Inter Majami, 135 miliona)

3. Nejmar (Al-Hilal, 112 miliona)

4. Kilijan Mbape (PSŽ, 110 miliona)

5. Karim Benzema (Al-itihad, 106 miliona)

6. Erling Haland (Mančester siti, 58 miliona)

7. Mohamed Salah (Liverpul, 53 miliona)

8. Sadio Mane (Al-Nasr, 52 miliona)

9. Kevin de Brujne (Mančester siti, 39 miliona)

10. Hari Kejn (Bajern, 36 miliona)

11. Robert Levandovski (Barselona, 34 miliona)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TOP 10 NAJBOGATIJIH FUDBALERA: Sedmoricu plaćaju Arapi!

Izvor: HotSport.rs, 13.Okt.2023

Ronaldo i Mesi su i dalje u vrhu posle svih ovih godina Magazin „Forbes“ objavio je listu Top 10 najplaćenijih fudbalera na svetu u ovom trenutku. Ono što prvo zapada za oko, jeste činjenica da se čak 7 fudbalera nalazi na platnom spisku predstavnika iz Katara, Saudijske Arabije i Ujedinjenih...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.