Izvor: MozzartSport.com, 23.Nov.2020, 07:21

Savršeni Big Ben, Stilersi 10-0, samouništenje Pekersa u Indijanapolisu, šampion se provukao u Las Vegasu, teška povreda Buroua

Pitsburg pregazio Džeksonvil. Tajtensi i Koltsi slavili posle produžetka, Kanzas u poslednjem minutu prelomio Rejderse. Kraj sezone za ovogodišnjeg prvog pika na draftu

Fantastičan vikend, najbolji u dosadašnjem toku šampionata. Čak dva meča su otišla u produžetak, a još nekoliko je rešeno u poslednjim sekundama. Imamo i prvu ekipu koja ne može ni matematički do plej-ofa, a to su Njujork Džetsi koji su i dalje bez pobede i sve su bliži koledž senzaciji Trevoru >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lourensu naredne godine na draftu.

Ovaj 11. vikend NFL šampionata obeležila je i teška povreda prvog pika na draftu ove godine Džoa Buroua. Njemu je stradao ligament kolena na meču u Vašingtonu, pa je za vođu napada Bengalsa završena sezone. Čeka ga šest od devet meseci opravka i pripreme za narednu sezonu. Bez njegove pomoći, domaćin je slavio sa 20:9 i sada je drama na Istoku NFC-u, najgore divizije u ligi. Posle dramtične pobede Dalasa u Mineapolisu protiv Minesote (31:28) tačdaunom u poslednjim trenucima Daltona Šulca posle pasa Endija Daltona, sve četiri ekipe imaju po tri pobede, s tim da je Filadefija ostala na prvom mestu jer ima i jedan nerešen ishod.

Pitsburg je hit šampionata. Fantastično napadom Stilersa rukovodi Ben Rotlsiberger. Sumnjalo se u veterana, koji je imao tešku operaciju lakta, bilo je pitanje da li uopšte može da se vrati na teren, ali on igra vrhunsku sezonu, jednu od najboljih u karijeri. Tim iz Pensilvanije je razbio na Floridi Džeksonvil sa 27:3. Stilersi imaju 10-0 i sve su bliže prvog mestu u AFC-u i propuštanju prve runde januarskog plej-pofa.

Čelična odbrana Pitsburga opet je dominirala. U napadu odlično je trčao Džejms Koner, a omiljena meta Big Bena postaje ruki risiver Čejs Klejpul. Kanađanin, pik druge runde drafta, opet je imao tačdaun, a čak 111 jardi osvojio je Diontej Džonson.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Meč dana odigran je u Indijanapolisu. Grin Bej je posle prvih 30 minuta imao sigurnih 28:14. Radio je Eron Rodžers šta je hteo sa najboljom odbranom lige, ali u nastavku potop Pekersa. Sve što je moglo loše da se zadesi tim iz Viskonsina videli smo na stadionu Lukas oil. Indijanapolis je pobedio sa 34:31 posle produžetka. U drugom poluvremenu, stao je napad gostiju, a Filip Rivers je odlično vodio svoj tim. Kod rezultata 28:28, posle ispucavanja, Pekersi gube loptu, a domaćin u finišu prvi put je stigao do prednosti. I naredni napad je Rodžers prokockao, išao je na četvrti daun za jedan jard, ali je loše bacio loptu. Tek tada je krenula drama. Domaćin nije ispeo da potroši vreme. Napravio je čak pet kazni od 10 jardi, pa je ostavio više od minut i po Rodžersu za poibdu. Stigao je napad Meta Leflera na 15 jardi do end zone rivala, ali je smušeno delovao Rodžers u toj situaciji. Nekarakteristčno izgubio je mnogo vremena da namesti napad. Samo se jednom pokušalo pasom ka Adamsu da se stigne do tačdauna i trijumfa. Kiker Mejson Krozbi pogodio je fild gol i doneo produžetak.

Loptu je dobio Grin Bej. Činilo se da je u prednosti, ali onda ključni trnutak meča. Risiver Valdes Skentling gubi loptu, roviti Rivers, koji je imao povredu u poslednjoj četvrtini, dovodi svoj tim do 25 jardi do end zone Pekersa, a ruki kiker Rodrigo Blenkenšip sa 39 jardi je bio siguran za sedmu pobedu Koltsa.

HOT ROD FOR THE WIN. #ForTheShoe pic.twitter.com/FHIqrscZjj

I njihov divizijski rival Tenesi slavio je u Baltimoru posle produžetka sa 30:24. Rejvensi su vodili veći deo meča, imali i +11 (21:10), ali u poslednjoj četvrtini razigrali su se kvoterbek Rajan Tanehil i raning bek Derik Henri. Odličan je bio i Ej Džej Braun, risiver tima iz Nešvila. U produžetku je Baltimor imao napad za pobedu, ali ga je Lamar Džekson brzo upropastio, a Kralj Henri je istrčao za tačdaun i trijumf pred gostovanje Koltsima u Indijanapolisu naredne nedelje.

DERRICK HENRY GAME-WINNING TD ????

(via @NFL)pic.twitter.com/xGSXYfH0bQ

Šampion Kanzas je bio na pragu poraza u Las Vegasu, ali na 28 sekundi do kraja Patrik Mahoms baca tačdaun pas ka tajt endu Trevisu Kelseu i tu je bio kraj. U poslednjem napadu domaćina Derek Kar baca presečenu loptu i to je bio kraj. Mogli su Rejdersi da šokiraju drugi put u sezoni branioce trofeja Vinsa Lomabrdija. Vodili su veći deo meča. Mahoms je ove sezone bacio dve presečene lopte i obe u duelima sa divizijskim rivalom Rejdersima.

Veteran Džejson Viten je uhvatio tačdaun za vođstvo Rejdersa 31:28, minut i 43 sekundi do kraja, ali je četa Džona Grudena ostavila mnogo vremena najboljem igraču lige Mahomsu koji je lagano odveo svoj tim do novog trijumfa i potere za Pitsburgom za prvo mesto u Američkoj fudbaskoj konferenciji.

MAHOMES TO KELCE FOR THE LEAD ????

(via @NFL) pic.twitter.com/a2dTBeDsCb

Nju Orleans je i bez Drua Brisa bio ubedljiv proitv Atlante – 24:9. Tajsom Hil je odlično zamenio veterana. Nije imao nijedan tčadaun pas, ali je zato istrčao dva. Jedno poentiranje imao je i fantastični Elvin Kamera. Falkonsi su ovim porazom verovatno izguboii sve šanse za plej-of. Met Rajan nije uspeo da odvede svoj tim do tačdauna (samo tri fild gola). Na startu meča se povredila prva zvezda Atlante, risiver Hulio Džons, a bez njega napad Falkonsa delovao je bezopasno. Često je Rajan bio „sekovan“ od odlične odbrane Sejntsa predvođemne Kameronom Džordanom.

Taysom Hill finds the pylon for his second rushing TD of the game! #Saints

????: #ATLvsNO on FOX

????: NFL app // Yahoo Sports app: https://t.co/XvGQdBFS2I pic.twitter.com/jGdwfNK81G

Karolina je i bez startnog kvoterbeka Tedija Bridžvotera i najplaćenijeg raning beka lige Kristijana Mekefrija ponizila užasne Detroit Lajonse – 20:0. Nju Ingland je posle proaza od Hjustona sve dalje od doigravanje. Teksansi su u uzbudljivom finišu pobedili sa 27:20 i ostavili minimalne šanse da se ipak dokopaju doigravanja.

Tua Tagovailoa je startovao sa tri pobede za Majami, ali je u Denveru zamenjen u nastavku susreta. Imao je lakšu povredu, pa je na teren izašao iskusni Rajan Ficpatrik. Na minut pre kraja, na 20 jardi do end zone Bronkosa, kod rezultata 20:13, iskusni kvoterbek baca presečen pas. Junak je bio sejfti Džastin Simons koji paradom u stilu najboljeih svetskih golmana hvata loptu za trijumf tima iz Kolorada.

Inject this into our veins pic.twitter.com/qiiXI4YSRx

Filadelfija je tragična. Klivlend je pobedio Iglse u Ohaju sa 22:17 i izbio na drugo mesto Severa AFC-a ispred Baltimora. Kvotervek gostiuj Karson Venc nastavio je da krcka kredit kod Daka Pedersena. Ima je dve presečene lopte protiv Braunsa. Posle meča trener Iglsa je ponovio da je Venc i dalje startni kvoterbek, ali crno se piše timu iz Pensilvanije sa ove sezone tragično lošim nekadašnjim pikom prve runde drafta.

NFL – 11. VIKEND

Petak

Sijetl Sihoks - Arizona Kardinals 28:21 (7:0, 9:7, 7:7, 5:7)

Baltimor Rejvens – Tenesi Tajtens 24:30 p.p. (3:7, 11:3, 7:3, 3:11, 0:6)

Karolina Panters – Detroit Lajons 20:0 (7:0, 0:0, 10:0, 3:0)

Klivlend Brauns – Filadelfija Igls 22:17 (0:0, 7:0, 5:7, 10:10)

Hjuston Teksans – Nju Ingland Petriots 27:20 (7:7, 14:3, 3:7, 3:3)

Džeksonvil Džeguars – Pitsburg Stilers 3:27 (3:0, 0:17, 0:0, 0:10)

Nju Orleanas Sejnts – Atlanta Falkons 24:9 (3:3, 7:6, 7:0, 7:0)

Vašington – Sinsinati Bengals 20:9 (7:0, 0:9, 10:0, 3:0)

Denver Bronkos – Majami Dolfins 20:13 (7:7, 6:3, 7:0, 0:3)

Los Anđeles Čardžers – Njujork Džets 34:28 (7:6, 17:0, 7:13, 3:9)

Indijanapolis Kolts – Grin Bej Pekers 34:31 p.p. (7:7, 7:21, 11:0, 6:3, 3:0)

Minesota Vajkings – Dalas Kaubojs 28:31 (7:6, 0:10, 7:0, 14:15)

Ponedeljak

Las Vegas Rejders - Kanzas Siti Čifs 31:35 (14:7, 3:7, 0:7, 14:14)

Utorak

02.15: (1,55) Tampa Bej Bakanirs (14,0) Los Anđeles Rems (2,70)

**kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.