Savršen kraj afričkog ludila: Golman doneo pehar Obali Slonovače posle 13 godina čekanja! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2015, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savršen kraj afričkog ludila: Golman doneo pehar Obali Slonovače posle 13 godina čekanja! (VIDEO)

Slonovi savladali Ganu u dramatičnoj penal seri i to golom Bubakara Barija – 9:8

Kao u finalu 26. januara 1992. godine, kada je u Dakaru Obala Slonovače dobila Ganu u neverovatnoj penal seriji rezultatom 11:10, večeras su ove dve selekcije u Bati ponovo sa „kreča“ odlučivale o svojoj sudbini i ponovo su slavili Slonovi – 9:8 (0:0, 0:0). Apsolutni junak još jedne fenomenlne lutrije bio je golman Obale Slonovače Bubakar Bari, koji je sve vreme nervirao protivničke >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrače, a onda prilično sigurno izveo odlučujući jedanaesterac.

Mnogo verbalnih duela, a malo pravog fudbala viđeno je u velikom finalu. Tek po neki opasan šut ili dobar prodor po bokovima podsećao je da se na terenu nalaze asovi poput Jaje Turea, Vilfrida Bonija, Sejdua Dumbije, Žervinja, Esamoe Đana, Andrea Ajua...

Ipak, tako nešto se i očekivalo od ovako važnog meča. Uostalom iskusni treneri kao što su Erve Reanar i Avram Grant bili su svesni da bi ih svaka eventualna greška u defanzivi ozbiljno koštala.

Pravi fudbal kao da se zaigrao tek na početku drugog produžetka, kada su i jedni i drugi po svaku cenu želeli da izbegnu penal lutriju, ali nisu uspeli, pa se išlo na „kreč“.

Uskoro opširnije...

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kakva drama u finalu - ''Slonovi'' vladaju Afrikom! (video)

Izvor: Sportske.net, 09.Feb.2015

Posle dramatične penal-serije u finalnom duelu protiv Gane, selekcija Obale Slonovače osvojila je Kup afričkih nacija! Golman Bubakar Bari junak trijumfa!

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.